Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskání v trubkách

Od: aneta* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, títmo se na Vás obracím s prosbou o radu. Již druhým rokem nám v měděných trubkách od topení (plyn. kotel) ,,praská,,. Topenář nám říkal, že to může být způsobeno, že v radiátorech je málo vody. Takže sme vodu dopustili, ale problém stále přetrvává. Na to topenář reagoval, že s tímto problémem nelze nic dále dělat. Ovšem s títmo se nemůžu nějak smířit, protože to ,,praskání,, je zvlášť ve večerních hodinách nepříjemné.

Opravdu tento problém nelze vyřešit? Děkuji všem!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ki*
hodnocení

0x

Nevím jakým způsobem máte trubky vedeny(v betonu v mirelonové izolaci, na povrchu v kovových nebo plastových příchytkách, prostupy přes stropy, zdi, atd).Předpokládám že na topení večer přidáváte, čímž jsou trubky teplejší a více se roztahují. Měl jsem podobný problém, byl způsoben dřevěným obkladem namáčklým na stoupačce, při oddálení obložení to přestalo. Musíte tedy ve všech výše uvedených případech vedení trubek zajistit, aby se měli možnost volně roztahovat. Nesmí být v maltě, betonu, aby nedocházelo k pnutí a následnému lupání a praskání. Mohou to dělat i zmíněné plastové úchyty, zkuste je šroubovákem trochu natáhnout, aby v nich trubky nebyly tak nafest.

aneta*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Trubky jsou v celém našem domě vedeny cca 5cm od podlahy. Nejsou ničím pokryty. A to praskání je jen na jendom místě a to na začátku, kudy trubky vstupují od kotle do domu. Jinde v domě jsme toto praskání neslyšeli. děkuji...

kkberry

Dobrý den, mám úplně stejný problém s praskáním v trubce v jednom místě a nikdo mi zatím nedokázal poradit. Někdo tvrdí že tam může být bublinka, ale celý systém je ovzdušněný, někdo zas že trubka nemá vůli. Mě přitom trubky leží pod dřevěnou podlahou, pod kterou nejsou ničím zality, leží volně ve žlábku Jestli jste přišla na nějaké řešení, mohla byste se prosím podělit? Už nevím co mám dělat. Díky

hodnocení

0x

K identifikaci praskání by mohlo pomoci , kdyby jse sdělila v jaké fázi topení se tak děje . Zda při zatopení , při plnám výkonu topení , nebo neustále bez ohledu na změnu zežimu topení , při chladnutí celého sytému po jeho vypnutí , při jaké teplotě v kotli a pod. miro

tomasko*

Praskání poměrně jednoduše odstraníte, když mezi trubky ,u míst kde se podle vás praskání děje ,zasunete třeba kus dřeva. Musí to tam být na fest a vyvinout křížení mezi trubkami. Pomocí tohoto levného řešení máte ihned po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]