Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti, dkaz, tip,... na posuvnou bránu, ale s brankou?
Branka by byla přímo na posuvné bráně - nikoli oddělená sloupkem (viz foto)
Houkal
Milý Houkale, zastávám názor, že neexistuje "nejde" . Vy máte nějakou představu, dokonce máte i model, sice v obráceném gardu, ale nevidím problém v konstrikci.
Jen ze zkušenosti byche se obával tepla a zimy. Páč jinak pojede brána když bude 30°C a pak v zimě -20°C.
Hlavně roztažnost materiálu, páč jazýček brany má jen malou toleranci.
Ale dokážu si představit, že i toto lze vyřešit.
doplněno 24.10.10 20:35:zadání je nízký plot, jinak by se neptal.
A kde jste to takhle viděl?Ne že by to nebylo proveditelné,ale spíš špatně funkční.Velká brána zajíždí při zavření do patky,která bránu drží ve vodorovné poloze,aby se nenamáhalo ukotvení pojezdových vozíků.Jak má být ta brána široká a vysoká?Já vám pak spočítám a nakreslím celou bránu i s brankou.A nemohla by ta malá branka být na sloupku na panty,aby se zavírala proti pojezdové bráně bez sloupku?Pak by to bylo lépe proveditelné.
Viděl jsem to např. tady: brany-vrata.cz/...
Jde jen to to, že potřebuji co "nejužší"vjezd a zároveň v něm i branku. Brána na DO, by ztrácela smysl, pokud by se branka musela otvírat ručně.
" Otvírací"brána není možná, protože za jejím křídlem už by nešlo zaparkovat auto.
Jen se ptám, jestli vůbec něco takového realizovatelné je. Šířku vjezdu bych musel změřit - což teď nelze.
Jen pro info - zpravé strany (viz obrázek) je jen sloupek a konec pozemku, z levé strany dostatečně dlouhý plot pro posuv brány, ale celá část se pro vjezd nedá využít. Proto toto řešení. Jak to ale vymyslet netuším.
Je mi jasné, že se nejedná o běžný standart, ale co kdyby.
Díky za odpověď.
doplněno 24.10.10 17:42:Tak tady jsem našel ještě jeden odkaz:
vůbec si neumím představit zápory takovéto instalace...
Hodná sestra zapracovala, tak zasílám foto a stávající rozměry:
levý sloupek 45 cm, brána nyní 395 cm a pravý sloupek 70 cm, výška brány v nejvyšším bodě cca 130 cm
a chtěl bych:
sloupky se mohou ubourat, plot bude ze ztraceného bednění (minimálně za bránou a posuvem plný)
průjezd minimálně 450cm (nyní 395cm) včetně branky
sloup elektro lze překotvit, budka s plynem lze přeložit / posunout.
doplněno 24.10.10 17:28:výšku brány zvažuji 150 - 180 cm
roztažnost materiálu mě opravdu nenapadla, ale umím si představit, že na 4,5m bude jazýček branky málo... řešení určitě exituje, např. odpruženým protikusem...
ačkoli je (a bude) výška okolního terénu okolo plotu cca 50cm výše, tudíž plot bude z vnitřní strany cca 150-180cm, možná i 200cm, ale 200cm vysokou bránu si moc nedokážu představit, už by to jako celek vypadalo jako hradby. Jde mi spíše o pohodlnost nezastavovat a neotvírat bránu ručně, ale přes DO (s tím, že nemůže být otvírací).
Podumám o možnosti samostatné branky, případně otvírané do brány (nevím, jestli dilataci pomůže), každopádně bez sloupku. Opět netuším, jak by se brána správně dovírala.
doplněno 25.10.10 08:28:Ať už to dopadne jak chce, zajímala by mě orientační cena (rozpětí) za standartní posuvnou bránu cca 360cm průjezd + branka 90cm včetně montáže a příslušenství (DO).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.