Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych vysvětlit jaké jsou výhody a nevýhody nízkoteplotního pečení. Mám možnost zakoupení trouby s touto funkcí, ale vůbec nemám tucha o co jde . Děkuji za čas a odpověď
Úprava masa nízkoteplotním způsobem není pečení, ale dušení, maso nemá kůrčičku aneproběhly v něm vysokoteplotní chutné změny. Trošku se to dá napravit závěrečným prudkým extrémním zvýšením teploty na pár minut. Nejlepší je toto nízkoteplotní pečení použít třeba na levné párky nebo sekanou pro redukční dietu. Kačenka je i po čtyřech hodinách této úpravy taková nějaká gumová, stehýnka nejdou utrhnout a celá kačenka se vždy vrátí do původního tvaru a nelze do ní zapíchnou ani vidličku. Je to obdoba bublinkového praní ve studené vodě! Dobrou chuť!
Polreich, nevím tedy co je nízkoteplotní pečení, o jak moc nízké teplotě se bavíme. Já peču třeba tu kachnu na 150 stupňů, 4 hodiny. Když otevřu troubu, je zlatá, křupavá a kosti z ní jenom čouhají, odpadlé od masa.
Pani to není kachna ale nějakej jinej drob. Kačenka by byla mnohem víc vypečená do silně tmavohněda a měla by křupavou kůžičku. To vaše cosi je nějaké rozblemcané! Ale pro bezdomovce dobrý!
No jo pani když vy nevíte vo co de a radíte! Nízkoteplotní pečení zásadně probíhá za atmosférického tlaku s teplotou pod bodem varu vody při vysoké vlhkosti v troubě. Každá trouba to neumí. Lepší je seznámit se co umí konvektomaty. A mlčet.
Děkuji za rychlou odpověď-chápu tedy dobře,že funkce nízkoteplotní pečení u trouby není žádná speciální novinka a dá se péct nízkoteplotně v jakékoliv troubě i bez této funkce?Asi tedy bude tento "nadstandard" řádně zaplacen.Ještě jednou děkuji
Miane, chápete to naprosto správně. Je to jen marketingový tah, jak nalákat zákazníka, aby si koupil zrovna tuto vylepšenou troubu.
To máte jako u praček, některé mají 10 programů, jiné i 30. Ruku na srdce, kolik jich využijete?
Sebi, špekouny. Opéct cibuli, pak s ní kus špeku, pak ještě 8 rohlíků na kostky. Pokapat 250 ml mléka, petrželku, 4 vejce, 7 lžic hrubé mouky. Uhňácat mokrýma rukama koule a 20 min. vařit. Jsou hrozně sytý a já ty koule rozkrájím na talíři na čtvrtky, aby se do nich líp nasákla šťávička z masa.
Díky za pochvalu.
Jen připomenu "singl" knedlíky, které jsem dávala v létě. Na 3 včerejší rohlíky na kostičky 1 vejce, malý panák( 2cl) vody a malý panák oleje = 3 + 1 + 2 + 2 = 8 ..8 minut vařit v osolené vodě 4 koule.Olej se dá nahradit 50 g rozškvařené slaniny.Pro 4 normální jedlíky dvojnásobnou dávku.Nejsou tak syté, jsou lehounké jak pírko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.