Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízkoteplotní pečení - výhody?

Od: miane* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřebovala bych vysvětlit jaké jsou výhody a nevýhody nízkoteplotního pečení. Mám možnost zakoupení trouby s touto funkcí, ale vůbec nemám tucha o co jde *sok*. Děkuji za čas a odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Já sice speciální troubu s touto funkcí nemám, ale peču na nízkou teplotu a dlouho. Kuře, kachnu, krůtičku, vepřovou krkovičku vcelku a pod. Maso je pak takové lepší, šťavnatější a nemusí se podlévat, je to dobré.

polreich
hodnocení

0x

Úprava masa nízkoteplotním způsobem není pečení, ale dušení, maso nemá kůrčičku aneproběhly v něm vysokoteplotní chutné změny. Trošku se to dá napravit závěrečným prudkým extrémním zvýšením teploty na pár minut. Nejlepší je toto nízkoteplotní pečení použít třeba na levné párky nebo sekanou pro redukční dietu. Kačenka je i po čtyřech hodinách této úpravy taková nějaká gumová, stehýnka nejdou utrhnout a celá kačenka se vždy vrátí do původního tvaru a nelze do ní zapíchnou ani vidličku. Je to obdoba bublinkového praní ve studené vodě! Dobrou chuť!

marenka*

Polreich, nevím tedy co je nízkoteplotní pečení, o jak moc nízké teplotě se bavíme. Já peču třeba tu kachnu na 150 stupňů, 4 hodiny. Když otevřu troubu, je zlatá, křupavá a kosti z ní jenom čouhají, odpadlé od masa.

marenka*

Tady máte pomalu pečenou kachnu.

Nízkoteplotní pečení - výhody?
marenka*

A tady je pomalu pečené krůtí stehno.

Nízkoteplotní pečení - výhody? #2
polreich

Pani to není kachna ale nějakej jinej drob. Kačenka by byla mnohem víc vypečená do silně tmavohněda a měla by křupavou kůžičku. To vaše cosi je nějaké rozblemcané! Ale pro bezdomovce dobrý!

polreich

No jo pani když vy nevíte vo co de a radíte! Nízkoteplotní pečení zásadně probíhá za atmosférického tlaku s teplotou pod bodem varu vody při vysoké vlhkosti v troubě. Každá trouba to neumí. Lepší je seznámit se co umí konvektomaty. A mlčet.

marenka*

matthes.cz/...

Kde tam vidíte atmosférický tlak a vysokou vlhkost?

poreich

Tak Pani v tom Vámi inzerovaném bazmegu se dá dosáhnou teplota max120°C takže tam by byla ta Vaše kačena furt slizská a studená a ani po šesti hodinách nepoužitelná. Zařízení na vznik atmosférického tlaku v "pečící" komoře to má a zařízení na ovlivnění vlhkosti taky. Musíte se víc snažit.

miane*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď-chápu tedy dobře,že funkce nízkoteplotní pečení u trouby není žádná speciální novinka a dá se péct nízkoteplotně v jakékoliv troubě i bez této funkce?Asi tedy bude tento "nadstandard" řádně zaplacen.Ještě jednou děkuji

marenka*

Miane, chápete to naprosto správně. Je to jen marketingový tah, jak nalákat zákazníka, aby si koupil zrovna tuto vylepšenou troubu.

To máte jako u praček, některé mají 10 programů, jiné i 30. Ruku na srdce, kolik jich využijete? ;)

doplněno 23.10.10 23:11:

Sebi, špekouny. Opéct cibuli, pak s ní kus špeku, pak ještě 8 rohlíků na kostky. Pokapat 250 ml mléka, petrželku, 4 vejce, 7 lžic hrubé mouky. Uhňácat mokrýma rukama koule a 20 min. vařit. Jsou hrozně sytý a já ty koule rozkrájím na talíři na čtvrtky, aby se do nich líp nasákla šťávička z masa. *ua*

Díky za pochvalu. *pusa*

sebod*

Mařenko, Co to máš u tý kachny za knedlíky? Ty vypadají nádherně

patronka*

Jen připomenu "singl" knedlíky, které jsem dávala v létě. Na 3 včerejší rohlíky na kostičky 1 vejce, malý panák( 2cl) vody a malý panák oleje = 3 + 1 + 2 + 2 = 8 ..8 minut vařit v osolené vodě 4 koule.Olej se dá nahradit 50 g rozškvařené slaniny.Pro 4 normální jedlíky dvojnásobnou dávku.Nejsou tak syté, jsou lehounké jak pírko.

Nízkoteplotní pečení - výhody? #3
sebod*

atronko. Díky. Ty jsem si už tenkrát opsala a už i realizovala. Výborné *ua*

doplněno 24.10.10 09:54:

vypadlo mi P..atronko.*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]