Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gammat 4000 stále zhasínají

Od: seabees* odpovědí: 4 změna:

Zdravim,potřeboval bych radu než zavolám servis.Mám gammat 4000,celé jsem je rozebral,vyčistil od sazí,i přívodní rouru ve zdi i odtah spalin,ale stále zhasínají.Přesněji,plamínek hoří dokud neotočím kolečkem aby topily.Koukal jsem v okolí na komíny ostatních lidí co mají wawky a zjistil jsem že mám krátkou přívodní rouru,tak jsem jí nastavil konzervou od ananasu,kupodivu je to stejný průměr.Hoření se tím zlepšilo ale pořád to neni ono.Co s tím?Díky všem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, problém bude to termočlánek které se nahřívá. Buď vyměnit nebo přihnout tak aby plamínek směřoval přímo na článek. Při ohybání pozor je to zalité v porcelánu, hrozí nebezpečí prasknutí toho pouzdra.

Náhradní díly | V/...

doplněno 23.10.10 13:25:

Trubička co vede od článku se nesmí dotýkat kostry kamen.

doplněno 23.10.10 14:13:

Ještě rozmontujte Elektromagnet a vyčistěte kontaktní pllošky.

seabees*
hodnocení

termočlánek je už hodně blízko stálého plamínku.Když pustím to topení tak ten plamínek hoří míň a míň občas zhasne a pak zase chytí od hořáku,ale někdy se od něj už nezapálí a zhasne

hodnocení

0x

Mi toto loni dělala kamna v ložnici. Přišel plynař, vyčistil, hořelo. Druhý den zhaslo a tak na střídačku opravář a zhasínání. Až pak si servisman uvědomil, že nám dělali novou fasádu a komínek je zapuštěnější, než byl, když kamna montovali. Zhasíná, když fouká ale jen z určité strany.*plac*

seabees*
hodnocení

Tak se zdá že je problém vyřešen,vypadá to že jsem ten nástavec na komínu udělal moc dlouhý a vzduch který jde dovnitř mi dělá průvan u hořáku.Tak si myslim že délka přívodní roury vzduchu je spíš velká alchimie,co se týče oblasti kde bydlíte a počasí.Kamna co mám v kuchyni hoří bez problému,ale když jsem je prohodil za ty v obýváku tak už byl ten samý problém.Délku komínu jsem tedy zase předělal a je klid.Díky všem za pomoc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]