Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu,koupila jsem již použitý kočár,který silně zapáchal plísní a zatuchlinou.
Rozebrala jsem ho,vše co se dalo vyprat jsem dala do pračky a korbu a stříšku jsem drhla ručně.
Kočár je již zbaven prachu a nečistot,ale stále zapáchá po zatuchlině a plísni.
Ptala jsem se paní která mi jej prodala a ta že ho měli ve sklepě rok a půl.
I taška ,slída,nánožník prané v pračce na 40stupňů zapáchá dále.Ale i korba a stříška,
které jsem poctivě čistila.
Jak se mám zápachu zbavit?
Děkuji Pavla
Dobrý den Pavlo. Před lety jsme měli téměř stejný problém. Myslím, že se s tím nedá dělat nic. Je to jako u dlouhodobě zakouřených prostor, kde můžete malovat třeba 100x a pořád tam bude smrad z tabáku. Zkrátka se to nasákne do materiálu a zápach se stane jeho součástí. Můžete to nechat venku větrat celý rok (což je nesmysl) a stejně to nebude nic platné. Na zdi již existují přípravky, ale na materiál z kočárku nevím. Nejsem odborník,ale mám tu zkušenost.
Je mi líto, že Vás svým názorem nepotěším. Na Vámi položenou otázku jak vyčisti, odpověď neznám. A můj názor Vás zajímat nebude,to jste slyšet nechtěla. Ale neriskoval bych zdraví svého dítěte. Kočárek bych se pokusil vrátit. Pokud by nějak onemocnělo dítě, náklady a starosti by byly mnohem větší než cena kočárku. Možná by znal správnou odpověď hygienik, lékař apod.
ja desinfekci bych pouzil octovou vodu, dukladne vystrikal treba rozprasovacem v tom octovou vodu ono to zapach urcite vezme a nechal to poradne vyvetrat
michal958. Věřte tomu, že rádcové nad Vámi mají pravdu. Nic na to nepomůže. A určitě ne ocet. Bude to smrdět zatuchlinou a ještě octem :D
jenže kočár nebyl nejlevnější,a paní mi teď velkoryse poradila ať ho prodám dál,když se mi to nelíbí a třeba ho prodám ještě dráž...no co dodat...už snad jen nakopat do pr...
Kupovat něco asi bez účtu může být do budoucna asi problém. Mám podobné problémy, ale s většími částkami. Od někoho jsem dostal informaci, že i když kupuji něco použitého, mohu prodávajícího požádat o to, aby vystavil účet. Nevím, jestli jsem tomu dobře rozuměl. Ale pokud máte nějaké písemnosti od prodávající, že Vám kočárek prodala, tak si nechte poradit právníkem co by se s tím dalo dělat. Nebo doklad vytáhnout při vrácení kočárku a použít ho k reklamaci. Násilí bych nepoužíval, to by se mohlo prodražit a vymstít.Nebo si zkuste napsat další dotaz na tyto stránky nebo dotaz rozšířit. Mi moje dotazy odpovídá nějaká šikovná osoba, velmi odborně a dobře. A za to ji děkuji. Takových lidí je již málo.
Byla chyba to koupit bez očichání... teď bych to asi vyhodil nebo jí to vrátil.
Pokud to chcete zkusit, můžete na to nasypat jedlou sodu. To je odstraňavač pachů. Vím to, páč jsem se pídil po něčem, co odstraňuje pachy z koberce. Ta soda je nezávadná, dává se i do pečiva. Fest to posypat, nechat to tam nějakou dobu (asi tak hodinu) a pak vyluxovat. Ale pokud je to uvnitř, třeba v kožence, ta se to nedostane ven nikdy a řešení je jediný - vyhodit. Nechcete aby z toho dítě mnělo alergie a astma, že?
To byl nákup přes Aukro? Docela by mě to zajímalo, abych věděla, kde si dávat pozor.
Jinak - to je hrozné, takhle naletět a peníze v trapu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.