Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní domek - je nutný souhlas sousedů

Od: saxina odpovědí: 3 změna:
Ahoj všem, chtěla bych postavit na zahradě malý zahradní domek na nářadí a jako nejvhodnější místo se mi jeví roh. Ale sousedi se stavbou domku nesouhlasí, pouze pokud ho umístíme od jejich plotu 1,5 m daleko. Chtěla bych se proto zeptat, zda ho můžu postavit na jiném místě, kde stojí můj plot a nedodržet vzdálenost 1,5 m daleko? Ta zahrádka totiž není veliká a v podstatě by ten malý domek nakonec stál skoro uprostřed zahrádky a to mi přijde trošku absurdní. To si skutečně nemůžu ani tohle "nic" na svém pozemku postavit, aniž by mi někdo něco diktoval? Pokud to postavím u mého plotu na mém pozemku, bude to problém nebo ne? Už tady tomu všemu fakt přestávám rozumnět. Pochopila bych stavbu něčeho velkého, ale malý domek na nářadí...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Povolení souseda pro stavbu potřebuješ pouze u stavebního povolení.Pokud stavíš boudu na nářadí,není na ni potřeba stavební povolení,tudíž ani povolení souseda,nesmí být tato stavba na pevných základech.

JABR

saxina
hodnocení

No my už jsme se na to ptali na stavebním úřadě, a tam nám řekli, že na to potřebujeme územní souhlas, jelikož i tahle"bouda"je braná jako stavba - jelikož stavbou se rozumí vše, co se stavím nebo montuje a že bychom si ten souhlas měli od sousedů vyžádat. Ale fakt mi to přijde padlý na hlavu, tak hledám nějaké kličky...*palec*
to je trosku divny ne? Byt tebou dam na okraj pozemku zamkovou dlazbu... chodnik ti nikdo koladovat nebude a pak na ni montovany dreveny domek. Jelikoz to neni pevna stavba, da se kdykoliv kamkoliv dat jinam, tezko ti ji nekdo muze zakazat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]