Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jakým směrem položit plovoucí podlahu v místnosti. Nechci, aby se místnost opticky prodloužila, ale spíše rozšířila. Je možno ji položit kolmo na okno nebo musí být vodorovně s oknem? Díky
Dobrý den, nikde není napsané, že to musí být zrovna vodorovně s oknem. Mám zkušenosti s oběma variantami. Údajně, když je pokládka vedena kolmo na okno,nejdou pak vidět spáry mezi jednotlivými deskami. K tomuto snad jediné, nepostřehla jsem rozdíl. Napadá mě, zkuste si položit jen tak na podlahu pár těch desek, jednou kolmo, jednou vodorovně. A zkoumejte, jak se Vám to jeví.
To je možné. Ale přijde mi, že když by to bylo na kolmo, tak v mém případě díky rozměrům místnosti by byl asi větší prořez. Proto než koupím plovoučku, chci mít jasno, jak se položí.
optické rošíření podlahou nebude znatelné. Vezměte v úvahu nábytek a doplňky, ty Vám spíše dávají optiku místnosti. Nebo tam nábytek neuvažujete? Asi ano, že? Podlaha určí spíše světelnost. Můj názor. Podélné spáry (dlouhé) se kladou často rovnoběžně s rovinou okna, aby nebyly vlášť viditelné/zvýrazněné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.