Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba do kuchyně? lesk, mat nebo polomat?

Od: jvn® odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s různými povrchy dlažby v kuchyni, jídelně a předsíni.

Máme v plánu položit na starou dlažbu dlažbu novou a to v předsíni a jídelně s kuchyní.

Doslechl jsem se že na matné nebo polomatné se časem zašlape špína a nejde to ničím vydrbat, vyčistit a je vidět kde a kudy se nejvíce chodí,.

Máte někdom s tímto zkušenosti? Za odpovědi předem děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud si chceš připravit v kuchyni klouzačku,kup si lesklé dlaždice.Proč by se měla držet špína?já mám v kuchyni koberec a dá se z něj jíst.

JABRAKA

Ty mas v tom koberci jedlo, co? :)

ladislavtikal*
hodnocení

0x

osobne bych asi lino to silnejsi mam ideallni na klid a pod stolem a zidlema ctverec z koberce spokojenost zada zima od podlahy ktera urcite bude od dlazdic

karlinek
hodnocení

0x

Dlažbu do kuchyně vubec nedoporučuji,obzvláště,pokud tam trávíte více času.Dříve nebo později vás budou bolet záda/tvrdý došlap/.Přednost dávám též linu.

hodnocení

0x

Dlažbu už máte vyzkoušenou a jste s ní spokojení? *hi* Dcera se nastěhovala do bytu, v kuchyni a předsíni s krásnou dlažbou. Byt je teplý, příjemný, ale chodí všichni v hrubých ponožkách, rýmují a kuckají. Je to v zimě v létě ledové, tvrdé. Vnouček, který lezl měl ručenky jako led. A včera, když mi spadl hrnec, jsem si na ně vzpomněla, že by bylo po dlaždici. Po roce vybírají lino nebo nějakou příjemnou krytinu. *hi* Je to krásné leda tak ve filmu, ale k životu zas až tak ne.

riky99*
hodnocení

0x

Dnes se již dlažba do kuchyně nedoporučuje. také jsme letos rekonstruovali a všichni známí co dlažbu v kuchyni mají nám ji nedoporučovali. Je studená a tvrdá , do jídelny se vůbec nehodí ( tedy pokud nebydlíte na chalupě , či na statku ) . Pokud chcete , aby kuchyň a jídelna působily útulně, volte novilon s imitací dlažby nebo dekorem dřeva. Mám s ním dobré zkušenosti, vydrželo, i když mi na něj spadla žhavá plotýnka . Navíc ho můžete po čase snadno vyměnit .

karelkarel
hodnocení

0x

Při rekonstrukci kuchyně na venkově, do které se chodí ze dvora jsme po zvažování plovoučky dali festovní mrazuvzdornou dlažbu s výbornou odolností proti otěru béžovou "morouhatou", takže na ní není vůbec nic vidět a dokonalá spokojenost. Pro sichr jsme vybrali tu dlažbu, kde střep(dlaždička na lomu( má stejnou barvu jako glazura, aby při řezání a eventuelnímu někde odštípnutí nebylo nic poznat. Po třech letech maximální spokojenost, nádherně jednoduchá údržba a vydrží všechno včetně bot s nalepeným pískem. Měkkost se řeší obrovským výběrem obuví a kdo si chce lehnout na dlažbu, dá si kobereček. Dlažba nikdy nepřekvapí a až Vám vyteče radiátor, budete si blahořečit že tam nemáte něco jiného.

pt®

Nevím, kam tazetel dlažbu chce, zda do RD nebo do bytu. Možná ještě v RD bych byla pro dlažbu, ale jen do síně, nebo chodby. Do kuchyně a dalších místností preferuji také NOVILON, jak už píše rádce nade mnou. Novilon je totiž vrstvené PVC s jednou izolační vrstvou a nestudí, výborně se udržuje. Novilon má syn v celém bytě a my jej máme v RD. Takže osobní zkušenost. - stařenka

http://www.forbo.cz/ - novilon.cz/... - novilon.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]