Nejste přihlášen/a.
Ví někdo,jak se vytvoří směs citronové kůry a citronové šťávy k delšímu uchování?
Kůru zamrazuji už přes 20 let.Já mám na mysli směs citronové šťávy a kůry /poměr,sterilace ano či ne,zda se dá směs zamrazit, jak dlouho vydrží bez úpravy ve skleničce apod./
Nikdy jsem se tuto směs nesnažila dělat. Já nastrouhanou kůru suším. Neuvedl jste další využití v kuchyni. Pokud vám nejde o vitaminy, tak můžete směs určitě zamrazit. V dobře uzavřené nádobě by to mělo vydržet nejméně 1 rok. Pokud by jste chtěl směs zavařovat, tak bych doporučila smíchat 3:1 s cukrem. Vyzkoušejte nejprve menší množství a uvidíte. Podíl cukru můžete i snížit, záleží na tom jaký bude poměr kůry ke šťávě. Myslím si, že by to šlo i bez cukru.
Dobrý den,děkuji za typy.Myslela jsem si,zda nemá někdo zkušenosti s onou směsí.Viděla jsem směs v některém kuchařském pořadu v TV,ale nikde jsem nenašla návod.Už jsem zkusila dát ji doskleničky a zřejmě ji zamrazím Díky,rujet
Dovolím si na toto téma navázat a trochu odbočit. Kde berete citrony, které neprodělaly chemický postřik? Tak nějak nevěřím, že ty chemicky "postižené" stačí jenom umýt...
Jsou to citrony namočené do hodně horké vody/asi na 2 hod./,následně namydlené ,důkladně omyté kartáčkem a znovu opláchnuté v horeké vodě.Nakonec je důkladně osuším čistou utěrkou.
...a jaký smysl má uchovávat takto citrony? Znám citronový likér z vínovice,medu,citronové kůry,ale toto asi smysl nemá.
doplněno 26.10.10 19:47:..a když už se trochu zbavíte chemie z citronu,pak to musí být načuchlé mýdlem a částečně to taky uvaříte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.