Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce stropu

Od: kjuba* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně rekonstrukce trámového stropu. Stávající strop: půdovky cca 4cm, beton bez výztuhy cca 5cm pod ním zásyp jakousi škvárou cca 4cm, pod tim prkna, tramy a nejake podbytí asi prkna a omítka.
Nový návrh výstavby půdního prostoru vyžaduje kci stropu odlehčit a navrhnout novou skladbu se zvukovou izolací, trámy zůstávají. Nutnost je také snížit úroveň podlahy co nejvíce kvůli nahnání světlé výšky v půdnim prostoru.
Kce se sundá až na trámy, které zůstanou. Potřeboval bych poradit z co nejpřijatelnější skladbou (tlouštky vrstev, popřípadě výrobce) jak ekonomicky tak technicky...
Děkuji moc za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

kouknete na na tramy jestli jsou ve stejne vejsce a pak muzete udelat rost zaroven s horejskem tramu aby vam nenaskakovali centimetry zbytecne pod to muzete dat vatu kolik se vam tam bude vejit usterite tim 5 centimetru protoze nemusite davat late a tramy pak prijde na radu krocejova izolace a pokladka spodni vrstky treba mfp ,nebo osb desky nebo jak vzdy pse pan jabraka sadrovlaknite desky rigibur a na horu uz je to na vas jinak vse vybrat vycisit

doplněno 20.10.10 16:05:

a jeste jsem zapomel naimpregnovat proti broukum

kjuba*
děkuji za odpověd,co dát OSB rovnou na trámy pak kročejovku a pak zas OSB nebo rigibur? jen mi to přijde jednodušší než rošt? na rigibur jde dát plovoučka i třeba dlažba?
děkuji
standam*

pokud mas tramy s rozteci do 60cm klidne dej OSB 22 jinak rost, OSB deska se bude jinak prohybat a nosnost bude spatna.

rostem rovnou vyrovnas nerovnost tramu, pak krocejovka dle penez a desky nebo rovnou plovoucku (dle typu krocejovky)

kjuba*

jen pro informaci, jak by měl ten rošt vypadat?

jinak děkuji

standam*

ruzne, hlavne dle roztece tramu a take kam az muzes jit s vyskou

standam*
20.10.10 22:41

napr.

Rekonstrukce stropu
kjuba*

hezkej rošt, neměl by si tam ještě nějakej mezi trámama, jak jsem pochopil z prvního příspěvku, byl myšlenej rošt mezi trámy...

díky

standam*

nemel, delal jsem jen tento v celem podkrovi.

mezi..., to bude v podstate to same jen je potreba pouzit tesarske vyngle, ktere budou prisroubovany z boku na nosne tramy a na nich bude sedet rost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]