Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní okno - topná folie

Od: standam* odpovědí: 21 změna:

Dispozicne nemuzu pod stresni okno dat radiator, napadla me moznost dat topnou folii.

Mate nekdo s tim zkusenosti... a jake?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

to tam nemate zadne misto? bude se vam srazet vlhko na okne to nebude dobry

standam*
hodnocení

no prave,

propredstavu prikladam ilustrativni fotku, v mem pripade je koupelna jinych rozmeru, pod okno prijde rohova vana 130x130, ktera bude licovat na mm :). Koupelna je pristupna jen z loznice, kde jsem vyuzil stavajici prostor v podkrovi.

doplněno 20.10.10 11:50:

mozna bych to mel prehodnotit a pod okno lupnout nejaky pekny maly nerez zebrik

Střešní okno - topná folie
standam*
hodnocení

neco podobneho

Střešní okno - topná folie #2
alf*

osobně bych přemýšlel nad tou rohovou vanou. Žebřík je asi dobrý nápad. Ovšem i folii pod SDK někdo s úspěchem dal a někde to popisoval, ovšem to nemohu najít ač jsem myslel že jdu téměř najisto. Jestli si MC nevybaví.

standam*
hodnocení

Vubec nema cenu rozebirat zda takovou nebo takou vanu vzdy bude problem a sprchac take nelze pouzit, musel by jsi to videt.

Rohova vana o rozmeru 130x130 bude lepsi nez 140x105 apod. a vzdalenost od okna k zonam je take dane apod.

Ja jsem to o te folii take nekde cetl, ze to vachci, ale nemuzu to najit, navic musi byt na 12V coz me zase odrazuje.

Kurna:), ze bych se na to vy... a dal, zebrik, ktery se me stejne vice zamlouva:)

Vanu muzu od predsteny, ktera je pod oknem posunout max. o 20 - 25cm, zde bych od vany k predstene udelal odkladaci plochu + pridal zebrik, ktery, ale bude muset byt nizky.

jabraka*
hodnocení

0x

A co topné zrcadlo?

utulnydum.cz/...

JABRAKA

standam*
hodnocení

to bych se asi lekl, kdyz bych vstal z vany:)

ale vazne, dik za napad, bohuzel napeti 230V pro tento prostor je nepripusne. I nad umyvadlem je zona kam by toto zrdcalo nemelo asi prijit.

alf*

proč nepřípustné, to co úplně vidím před očima, jen mi to tan hajzlik google nechce najít, tak to bylo pod SDK. A tam je přeci jedno co topí. A ten kdo to použil tam měl někde i fotky.

Ad vana) za naši rodinu bych rohovou zavrhl a normální dnes už také. Však ona ta koupelna zajde a znelíbí se a vana půjde pryč.

standam*
hodnocení

nepripustne, plati pro to zrdcadlo resp. pro 230V.

ja to take mam pred ocima, uz jsem to nekde videl, bylo to pod parozabranou a pak SDK.

Jinak jak jsem psal je to koupelna tzv. pro loznici a ze se nevejde ani sprchac, bud vadi vhod nebo sikmina :)

Mam druhou koupelnu kde je vana i sprchac a me spise vyhovuje vana, kazdemu podle chuti ne!? :)

standam*
hodnocení

myslim, ze jsem to nasel

rdsvepomoci.blog./...

alf*

to je ono, máš bod ;)

standam*
hodnocení

:) dik

ted jeste zjistit zda to funguje, tak jak potrebuji

alf*

tak mu napiš, ať prozradí jak se mu to osvědčuje.

standam*
hodnocení

napsal jsem mu, tak uvidime.

Jen me vadi tech 230V. Musim se jeste podivat do normy, ale obavam se, ze veskere vedeni v teto zone tj. zona 1 mozna i zona 0, musi byt min. 5cm tzv. ve zdi nebo vubec a spotrebic min. 60cm od hrany vany + vyska. To, ze to bude pod parozabranou a SDK je asi na diskusi (muze dojit k poruseni parozabrany apod). Navic to bude na kovove konstrukci, takze pravdepodobne i pospojeni teto konstrukce. Uf, zlaty radiator:)

standam*
hodnocení

jede, spise nejede na folii druhou zimu a pry ji nepotrebuje vubec vyuzivat. Stresni okno v koupelne kde nema radiator se mu nerosi, tak folii nezapina.

Osobne s oknama, take nemam problem a to pod zadnym nemam zatim radiator (resp. nikde nemam radiator jedu na teplo, ktere projde stropem/podlahou) teplota v podkrovi je cca 19°C, jsou jeste nejake nedodelky a uniky (a vlhkost!?, to nevim:) resp. vim, ale nejsem schopen urcit hodnotu.

Mam tri vlhkomery a kazdy ukazuje neco jineho s rozdilem 20% :) budu se muset poohlednout po necem lepsim.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

kdyby byl treba tazenej horkovzduch tak je to taky o necem jinym byla by tam mrizka treba z boku u okna a je to

standam*
hodnocení

znamej ma dva ventilatory z PC u okna :) to opravdu ne :)

myslis horkovzduch nebo vzduch od radiatoru privedeny pod okno?

ladislavtikal*

ne z kompu to urcite ne treba rozvod horkovzduchu jak se dela to sem mel na mysli

standam*
hodnocení

jj, do toho jit nemuzu, bud folie nebo zebrik

brok*
hodnocení

0x

Druhá možnost je na podlahu položit elektrickou topnou rohož. lze jí nalepit na stávající dlažbu, a navrch dát nové kachlíky.

standam*
hodnocení

podlahove topeni v tomto pripade je neucine, ale dik

uz jsem se rozhodl pro zebrik (radiator) pod stresnim oknem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]