Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenost s takovým přiděláváním obrázků/plakátů, či teď v mém případě rohoží na zeď, nějakým "beznásledkovým" způsobem. Co mám na mysli tím beznásledkovým? Jde mi o to, aby bylo možno pružně obměňovat výzdobu pokojíku. Tzn. pokud někam přidělám obrázek (plakát, puzzle ...) a chci jej po čase vyměnit, tak aby zeď nenesla následky oné výměny. Tedy ne stálé věci jako navrtané háčky apod., ale spíše nějaký způsob přilepení. Doposud vyzkoušeny oboustranné lepící polštářky (takhle se to určitě nejmenuje, ale snad chápete, co mám na mysli - jako oboustranná lepící páska, ale je to silnější) i páska, ale to je jen velmi těžko odstranitelné, a když, tak to jde obvykle i s omítkou. Dále vyzkoušena "žvýkačka" (opět netuším, jak se to správně pojmenovává, ale také určitě tušíte - taková hmota konzistence a vzhledu rozžvýkané žvýkačky, použitelná opakovaně), která ovšem nechává "mastné" fleky. Předem všem díky za odpověď.
Zkuste sanitární silikon,ten se větčinou dá odloupnout,i když s malbou,ta se snadno opraví.Tímto způsobem nalepíte i sklo,nebo zrcadlo.
JABR
aknah*
Díky za odpověď. Bohužel, to je právě to, co nechci - tedy aby se to odlupovalo i s malbou. Jo, a ještě jsem zapomněla mezi těmi vyzkoušenými způsoby napsat obyč. lepící pásku - ta sice splňuje podmínku "beznásledkovosti", ale zase toho moc neudrží, obykle se po pár dnech začne odlepovat. Prostě ideálně něco ve stylu zmíněné "žvýkačky", ale aby to nezanechávalo fleky. Předem moc díky dalším odpovídajícím.
ukulele*
Ahoj Hanko, dovoluji si ti poradit : použij pokud možno bílou zubní pastu, je velice šetrná a její zbytky nejsou na bílé omítce moc vidět a i jdou velice snadno odstranit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.