Nejste přihlášen/a.
Při vaření na PB sporáku jsou dna hrnců černé od sazí. Nevíte čím to je a jak tomu zabránit? Díky za rady.
Přílišné černění hrnců může mít na svědomí špatně seřízený hořák , ve kterém dochází k nedokonalému spalování plynu a tím zvýšené tvorbě sazí. K dokonalého spalování je nezbytné , řekl bych , přesný poměr množství kyslíku (vzduchu) a plynu , což se na hořácích seřizuje a seřízení posuzuje podle barevných efektů při hoření hořáku. Pokud je seřízení špatné , projevuje se to i pomalejším zahříváním zahřívaného pokrmu apod. Při poslední fázi spotřeby plynu z lahve se sníží tlak plynu v hořácích a to má za následek nepříznivou změnu poměru plyn a kyslíku v hořáku a tím k nedokonalému spalování. Používám PB již několik desítek let a nikdy jsem nepozoroval příliš znatelné znečišťování varných nádob sazemi z hoření. miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.