Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení střechy - nejsou kontralatě

Od: becka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, procházela jsem diskuze k zateplení střechy, ale vždycky se uvažuje, že jsou kontralatě a dochází tedy k odvětrání vlhkosti... Jak se zatepluje, když kontralatě nejsou. Skladba střechy je jen: krytina-kanadský šindel, folie, latě, krokve.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

třeba takto:

nebo podobně. Nesmí tam být užlabí ani nároží, pouze sedlová střecha.

doplněno 18.10.10 17:29: Nevím, zdali jsem rozuměl radě dole, ale: "Kontralatě ( stačí 30/50 )" jsou zbytečně velké solné drahé. stačé 1x2cm boku na krokve.
kontaktní paropropustná fólie,
Sponky a přelepit. proč?
tak jak je na obrázku, nebo v manuálu Juty.
Zateplení střechy - nejsou kontralatě
patronka*

Tohle jsem psala aniž bych četla Vaši odpověď ( asi se někde míjely).Latě 30/50 jsem použila, protože to byly střešní impregnované latě v rozumné ceně a neizolovala jsem velký kus podkroví.Já sponky nepřelepovala, ale jednou jsem to napsala a někdo mne tu za to napomenul.Na lať 1x2 cm bych ruční sponkovačku těžko mohla použít a když mám k dispozici jen své dvě ruce, dělalo se mi to přepychově.Skladbu zateplení jsem nevymýšlela, ale vycházela z tištěného materiálu z výstavy - mám to na chalupě a bylo to už vloni, kdy jsem o nějakém internetu natož "poradte" neměla potuchy.Já se ráda učím nové věci, jen tu chaloupku si nebuduju na trvalé bydlení.

Zateplení střechy - nejsou kontralatě #2

PATRONKO, (šikulka)

já nekritizuji Váš postup, je OK, ale zbytečně velké latě. Vy jster vysvětlila proč a jak. Sponky se přelepují jen u parotěsky!

přeji hezký večer...

becka*
hodnocení

Moc ale nechápu kudy tam bude proudit ten vzduch. Včera jsem se pokoušela přidat obrázek, ale koukám, že se nevložil. Vlhký vzduch nahoru nemůže - zarazí se o podlahu půdy ...

becka*
19.10.10 08:32
hodnocení

:

becka*
19.10.10 08:35
hodnocení

.

becka*
19.10.10 08:38
hodnocení

..

Zateplení střechy - nejsou kontralatě #3
standam*

musi to byt dole i nahore otevrene

becka*
hodnocení

Dole je mistnost, nemuzu tam prece udelat diru ve strope spodni mistnosti. (?)

standam*

no to nemuzes, vetrani je potreba mit mezi izolaci a difuzkou viz. obr. od Milana

dejte foto detailu a sdělím Vám to, kudy tam bude proudit odvětrání,

To tam musí být, jinak dopadnete třeba

milancukrar.papricka.cz/...

milancukrar.papricka.cz/...

a podobně.

becka*
hodnocení

( ... zateplovat se bude jen část střechy )

becka*
18.10.10 10:37
hodnocení

.

patronka*
hodnocení

0x

Kontralatě ( stačí 30/50 ) se přišroubují ze spodní strany kolmo na latě, nebo po obou stranách z boku na krokve. Na ně přijde paropropustná fólie, šikovné je přisponkovat ji ruční čalounickou sponkovačkou.Sponky a přesahy přelepit.Tím vznikne mezi spodními ( vnitřními ) stranami latí a kontralatí prostor pro odvětrání.Dál se pokračuje jak již bylo dříve řečeno.

doplněno 19.10.10 09:32:

Proč se mi tohle posunulo až na konec, když jsem to psala včera? Až se naučím ( podle včerejších rad ) vkládat nakreslené obrázky tak tu budou, ale teď fakt nemám co doplnit, leda že sponky jsem nepřelepovala.Takhle jsem to udělala a funguje to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]