Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava špatně zhotovené podlahy.

Od: smolar* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den.

Obracím se na Vás s dotazem.
Hledal jsem firmu na opravu podlahy,kterou předchozí fuškaři špatně provedli.Napsal jsem si další inzerát,že potřebuji vypracovat cenovou nabídku s postupy prací na opravu podlahy a na ten se mi ozvala firma.Přijeli dva pracovníci,řekl jsem jim co budu potřebovat a předal jsem výkres s plochou podlahy.Vypracovali cenové nabídky,které měli mnoho nedostatků (neuvedli jestli jde o ceny s DPH,zakalkulovali do ceny práce,které jsem po nich nechtěl,cement a pojiva uváděli v kusech a ne v kg,někde napsali otazník,že neví kolik to ještě bude stát,jednou byla cena kolem 111 000 Kč a potom zase 168000 Kč atd).Když jsem měl připomínky,tak se omluvili a cenovou nabídku opravili.Brali to jako by se nic nestalo.Vše probíhalo emaily.Chtěl jsem po nich ,aby cenovou nabídku a postupy vypracovali pečlivě a poslali mi to poštou.To neučinili a i když jsem jim tvrdil,že nebudu doma přijeli , vyvíjeli na mě nátlak a chtěli mi vnutit podepsat nějakou smlouvu.Za těchto podmínek jsem nemohl souhlasit.Smlouvu jsem nepodepsal a vyzval jsem je ,aby opustili pozemek a že jsem tímto skončil.Odjeli a 12.10.2010 mi přišel email s dopisem a v něm skenovaná faktura na 10452 Kč za vypracování cenové nabídky,jízdné a konzultaci. Je možné,že mi může přijít faktura i poštou?
Toto vše jsem také oznámil na živnostenský úřad.Tam mi poradili,že pokud mi přijde faktura poštou,tak to mohu oznámit na policií.
Jednání firmy se mi nelíbí.Možná pouze zneužili nějaký formulář a o firmu nejde? Nevím.
Faktura zatím poštou nepřišla. Co mohu v této věci dál dělat,kdyby mi faktura přišla i poštou? Mám zaplatit?

Za odpověď děkuji,Smolař.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nic bych neplatil, podle toho co pisete, nemaji v ruce nic na zaklade cehoz by vam mohli neco fakturovat.
Bude se jednat o pekne vycurany haj***** , budte rad ze jste od toho zavcas vycouval, myslim ze by jste se po "dokonceni jejich prace" asi moc divil.

hodnocení

0x

těžko platit za něco, co jste si vlastně smluvně neobjednal. To jsou mi tedy pěkní hajzlové, když za vypracování nabídky chtějí uvedenou částku a ještě Vás na to ani nevyrozuměli jaksi dopředu. Napsal bych jim email, že sdělení o jejich postupu zasílám do televize - známého publicistického pořadu a také bych tak učinil. Možná bych se s nimi snažil, byť jsou takoví jací jsou dohodnout na nějaké adekvátní částce za uvedenou cenovou kalkulaci. Například do 1až2tis Kč plus jen např. náklady na dopravu. Víc nic.

nejdřív je rozdráždíte "výhrůžkou" televizí a pak chcete vyjednávat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]