Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace podlaha

Od: smolar* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.

Obracím se na Váss dotazem.
Hledal jsem řemeslníky na zhotovení teracové podlahy přes internet. Řemeslníci se ozvali na inzerát.Podmínky mi sdělili emailem a byli se na stavbě podívat.Slíbili,že nastoupí 7.7.2010.Tvrdili,že jsou zkušení staří řemeslníci a že takových podlah dělali už mnoho a že stavějí i domy.Jeden dům o ploše 140 m2 postavili v ... Mají i vozidlo,potřebné nářadí i beton objednávají a nechají dovézt. Podmínky plateb,kdy bude započatá práce atd. byly sjednávány emailem.V emailu bylo že,budu platit dopravu a dodaný beton po dovezení na stavbu a za práci zaplatím 22000 Kč,na 2x.Zálohou 11000Kč v polovině prací a doplatek 11000 Kč po dokončení a převzetí díla. Smlouvu jsme nesepisovali.Další bylo ústní.
Svými sliby mě přesvědčili,neměl jsem pochyb o jejich profesionalitě. Byl jsem rád,že podlaha bude vyrobena v době když budu doma (měl jsem dovolenou) a mohu podat to co by zrovna chybělo atd.
Proto jsem si nechal řemeslníky podlahu z betonu a teracových dlažby udělat.Materiál jsem platil,nebo jsem měl zakoupen.Beton objednávali,nechali si ho vozit,já jsem platil faktury za beton a dopravu.Faktury za beton byly vystavené na jedno z nich.Mám je u sebe. Ale neměli živ.listy. Při převzetí zálohy jsme s jedním z nich podepsali doklad o předání zálohyskrátkým dodatkem (který obsahoval RČ,adresy,datum,převzatou částku,doplněk,že pokud budou dlaždice volné atd. opraví je pán XYZ na své náklady,že budou postupovat dle stavebních norem a postupů,podpisy obou stran) .Za přítomnosti mé manželky jsme oba doklad podepsali apředal jsem mu peníze. Po dozráti betonu jsem zjistil,že dlaždice nedrží.Doporučeným dopisem jsem poslal i reklamaci jaká škoda vznikla a vady,které mi vypracoval stavební inženýr (beton se drolí a dlaždice nedrží atd.) A na ten mi odpověděl také doporučeným dopisem ,že si není pochybení ze své strany vědom,že jsem si to poškodil sám tím,že jsem už druhý den po dlažbě chodila fotil ji.A že odjíždí do zahraničí,tak že už žádné dopisy nepřevezme.Že dílo prováděli nepopíral.Byla pravda , že jsem dlažbu fotil,že je ještě mokrá a spárovat se hmotou ceresit nemůže.Fota jsem prováděl z dálky bez šlapání na dlažbu a tak jsem informoval emailem s foty dlažby zhotovitele o situaci na stavbě.Spárování měli provádět po vyschnutí betonu atd. To nebylo provedeno.
Potom jsem napsal dopis s výzvou kdokončení a předání díla,dle občanského zákoníku §642,§633.Ten si už nepřevzal.Další dopis byl na odstoupení od smlouvy a uplatnění nároků na náhradu škody dle občanského zákoníku § 457,§ 620.Ten také nepřevzal.
Nechal jsem si zpracovat posudek soudním znalcem.Škody na materiálu,demontáži atd. byly vyčíslené na 90 000 Kč. V posudku bylo napsáno,že jde o technologickou nekázeň.
Výsledek práce vykázal,že práci neovládali,jak tvrdili.Podvedli mě. Mám i fota postupu prací i pracovníku,kteří podlahu dělali.
Obrátil jsem se také na živnostenský úřad,ale tam mi řekli,že s tím nemohou nic dělat.Možná ČOI.
Nevím zdali s podklady,které mám mohu uspětv občanskoprávním soudu?

Za odpověď děkuji,Smolař.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

odpovím slovy mého známého advokáta: "výsledek soudního sporu v ČR je vždy nejistý."

soudní jednání se potáhne několit let. třeba i deset a více. pokud už dnes s vámi nekomunikuje, bude se tak, samozřejmě, chovat i u soudu. vydržíte? i když soud vynese pravomocný rozsudek, budete mít problém z něj peníze dostat. oslovíte exekutora a zase budete platit a platit. dříve exekutor peníze vymáhal z povinného (dlužníka), dnes si je rovnou účtuje od oprávněného (to budete vy)...

živnostenský úřed stí opravdu moc dělat nemůže. pokud nemají ŽL, mohlo by to zajímat finanční úřad. třeby jimvyměří tučnou pokutu, ale vá to peníze nepřinese...

doplněno 17.10.10 14:01:

třeba jim vyměří tučnou pokutu, ale vám to peníze nepřinese...

chlupatependolino*
hodnocení

1x

Dobrý večer,

pane smolaři, tak už se nám zde na webu dostavila i druhá strana Vašeho sporu. Počtěte si a pokud možno, použijte to proti němu. *smich*

poradte.cz/...

pupendo, to je správné, že tu jsou oba dva

hodnocení

0x

To jestli mate, nebo nemate sanci uspet u soudu Vam muze s jistou mirou pravdepodobnosti rici pravnik a podotykam najdete si opravdu dobreho pravnika, nejlepe nejakeho s velkymi znamostmi v oboru. Bez nich to totiz jde velmi velmi pomalu.
Ja sam vymaham po "firme" 180.000,-Kc uz 6ty rok, uz jsem se dostal k exekucnimu titulu a prvnimu terminu drazby nemovitosti. Bohuzel dluznici maji mnoho moznosti podat odvolani a kazde takove odvolani trva 2-3 roky nez to u krajskeho soudu vubec nekdo otevre, pokyve hlavou ze je to totalni blbost, zamitne, posle zpet exekutorovi, exekuce se posune k dalsimu ukonu, nasleduje odvolani a zname nekolikarocni kolecko. Pri drazbe nemovitosti ma myslim tri moznosti se odvolat, me jeste cekaji dve *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]