Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení starého rodinného domu - polystyren

Od: jezinkalenka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
chtěla bych poradit ohledně zateplení rodinného domu.Je to starší rodinný dům,který je částečně podsklepen,ale nemá izolaci proti vlhkosti.Je možné takový dům zateplit 15 cm polystyrenem? Nebude to,že nemá izolaci dělat problémy,třeba plíseň apod.? děkuji moc za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Izolaci proti vlhkosti z vnějšku zajistí zateplení samo o sobě. 150mm je poměrně velká síla (je opravdu nutná?), rosný bod se určitě neobjeví uvnitř zdiva... Netuším, jaká je současná síla obvodových stěn, ale je nutno si uvědomit, že použitím 150mm izolace může při současném vyrovnání ploch stěn (a zajištění větraného prostoru) vést k zesílení až o 200mm... okna pak budou asi velmi hluboko. Než se pustíte do zateplení fasády, ověřte si, zda současná okna mají dostatečné tepelně-izolační schopnosti!
jezinkalenka
hodnocení

okna budeme měnit,původní kastlíková přijdou nahradit plastovýma.Obvodové stěny mají 45 cm.

hodnocení

0x
Podle toho, co jsem si sám zjišťoval, tak k tomu, aby se dal udržet rosný bod uvnitř izolace (PS), by měla stačit tloušťka 10cm. Pokud to ale dobře chápu, máte obavy z toho, zda zateplením fasády nedojde k horšímu odvětrávání zdi, která díky špatné izolaci proti vodě (ze základů) může navlhat. To může být problém. Doporučil bych vám směřovat Váš dotaz na server http://www.i-ekis.cz>http://www.i-ekis.cz, kde mi fundovaně pomohli.
jezinkalenka
hodnocení

ano,přesně o tohle mi jde.Někde jsme v dikusi četla,že by se dokonce dům bez izolace neměl ani zateplovat.
ja mel za to, ze nove (suche) domy se zatepluji polystyrenem a starsi (vlhke) naopak vatou, ktera umoznuje prostup vlhkosti ven. Prijde mi to i logicke... neco se zmenilo? *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]