Nejste přihlášen/a.
zdravím,mám dotaz renovuji koupelnu a chci přední část vany obezdít a nainstalovat revizní otvor.Pán v Obi mi poradil použít příčkovky z porobetonu.chci se zeptat zda máte s tímto nějaké zkušenosti a jak se postupuje.děkuji xplode
Mě je k tomuto účelu nejbližší Ytong, bo se dobře pasuje a tvarově opracovává.
Záleží, zda chcete zdít s přesahem vany nebo zároveň s hranou, podle toho nadimenzujete sílu příčkovky. Já zdil z 10cm a přesah vyzdění mám 5cm.
Vyzdíte k vaně tak, abyste měl případně možnost podstrčit obklad pod okraj vany, vršek zafoukáte pur pěnou (pozor vana musí být zatížená) a pak obkládáte. Pokud máte na vaně rádius, je dobré mít vnější vyzdění od zlomu ke zlomu na celou šířku obkladu + sílu spáry, abyste zbytečně neřezal obkladačky a vypadalo to hezky.
Revizní otvor buď koupený plastový, nebo dlažku s nalepenými magnety a tu pak zatmelit silikonem v barvě spárovačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.