Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obezdění vany čím a jak

Od: xplode* odpovědí: 3 změna:

zdravím,mám dotaz renovuji koupelnu a chci přední část vany obezdít a nainstalovat revizní otvor.Pán v Obi mi poradil použít příčkovky z porobetonu.chci se zeptat zda máte s tímto nějaké zkušenosti a jak se postupuje.děkuji xplode

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

Ytong apod. na to bude dobry, mrkni jeste sem www.hasoft.cz/kon/...

hodnocení

0x

já jsem minulý měsíc vanu "obezdil" XPS 4cm na pěnu. Stačilo by i 3cm.

hospodin*
hodnocení

0x

Mě je k tomuto účelu nejbližší Ytong, bo se dobře pasuje a tvarově opracovává.

Záleží, zda chcete zdít s přesahem vany nebo zároveň s hranou, podle toho nadimenzujete sílu příčkovky. Já zdil z 10cm a přesah vyzdění mám 5cm.

Vyzdíte k vaně tak, abyste měl případně možnost podstrčit obklad pod okraj vany, vršek zafoukáte pur pěnou (pozor vana musí být zatížená) a pak obkládáte. Pokud máte na vaně rádius, je dobré mít vnější vyzdění od zlomu ke zlomu na celou šířku obkladu + sílu spáry, abyste zbytečně neřezal obkladačky a vypadalo to hezky.

Revizní otvor buď koupený plastový, nebo dlažku s nalepenými magnety a tu pak zatmelit silikonem v barvě spárovačky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]