Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celý nájem nebo poměrnou část?

Od: kristyna* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chtěla bych poradit.6ijeme s přítelem v pronájmu smlouvu máme do konce unora,majitelka bytu nám v srpnu napsala email,že bohužel do bytu chce její dcera a tak nas nikdo hned nevyhazuje,bud at se vystěhujeme koncem unora a nebo podle svých možností KDYKOLIV! a tak jsme hledali pronájmy.Dne 20.září jsme měli platit už nájem na další měsíc v před,ale jelikož jsme měli něco domluveného,a nevěděli jestli se odstěhujeme třeba hned druhý den,nájem jsme zatím neplatili,v tom přítel volala paní majitelce bytu a naznačil ji že máme něco rozjednaného,dne 28.9. zavolal paní majitelce domu že už jsme odstěhovaný a že jí teda zaplatí jen ty dny co jsme si tam odbydleli což je 10 dnů

Ale paní majitelka po nas chce celý nájem,že jsme jí to měli říct včas,přitom jsme sami přesně nevěděli jak to bude.

Já také pronajímám byt stalo se mi něco podobného,ale takhle jsem se nezachovala,nechala jsem uhradit jen ty odbydlené dny.

Pokud neuhradíme celý nájem předá to k právnímu zástupci a to at prej jsme radi,že nám to nedá zaplatit do unora,přitom jasně napsala v emailu,že se muzeme odstěhovat KDYKOLIV podle nasich možností.Ráda bych slyšela Vaše názry a předem za ně děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je otazka zda se to Vam anebo pronajimatelce vůbec vyplati-soudni vylohy atd nejsou dnes zadna sranda...pokud to mate ustne a

ne napsane na papire, asi bude vpravu ona..rekla ze se muzete odstehovat kdykoli ale nerekla asi kolik bude chtit doplatit..ale

trochu to chapu, teoreticky ji jde o usly zisk a nejspis bude i trochu vychcana..jde tu sice o princip ale papirove je asi v pravu

pronajimatelka ..ne?

doplněno 15.10.10 23:01:

/karelxii/ Dobrea poznamka..ale kdyz mmate maly plat tezkou uzvite byt 4+1 ale snadno vam vydela pokud v nem je pocetnejsi rodina anebo studaci kteri velikost vyuziji..

karelxii*
hodnocení

0x

Vy máte svůj byt,který pronajímáte a sama bydlíte v pronájmu?*zed*To nechápu!

sebod*

karelxii. Těch důvodů může být plno. Třeba velikost bytu, jak už napsal Hangar. Byty také nemusí být ve stejném městě. A mému kámarádovi z Prahy se podařilo pronajmout byt- nájemné je vyšší o 2500 Kč než je obvyklé ( nájemci se hodí, že má práci 10 minut od bytu, navíc je opodál nádherný lesopark). Tak ten můj známý byt opustil, našel si nájemní byt a má navíc 2.500 Kč měsíčně.

hodnocení

0x

Párkrát v životě jsem se stěhovala a stěhovaly se i moje dospělé děti a dospělá vnučka. A vždycky jsme všichni platili za celý měsíc. Nejen za odbydlené dny. Tak to prostě je! *jasne*

martinkova

Taky mě odrovnal nájemník, že prý jede na dovolenou, že nebude za tuto dobu platit nájem, když tam vlastně není, nenechal si to vysvětlit. Jednomu jsem nechávala vyměnit staré baterie za nové, sprchu, nové WC combi, že prý co tam byl tu dobu řemesník, chce platit menší nájem, že utrpěl ůjmu, byl tu dobu v práci. Úklid jsem provedla já. Dostal měsíční výpověd. Nájem musíte zaplatit za celý měsíc, tak si tam odbytlete.

lidka*
hodnocení

0x

Mám stejný názor jako Adam - odsouhlasení uvolnění bytu je jedna věc a úhrada nájemného je druhá věc. Já osobně bych do sporu nešla a těch pár dní uhradila. S právním zástupcem možná jen trochu straší. Kdyby ale došlo ke sporu, asi by vás to stálo víc, než doplatek měsíčního nájemného. Spíš se zaměřte na správnost vyúčtování služeb. Tam bych předpokládala přeplatek, protože jste si šetřili přes letní období. *cteni* Ovšem záleží na tom, jak máte vše uvedeno ve smlouvě. *tuc*

dzindule
hodnocení

0x

Pokud při začátku nebo ukončení nájemní smlouvy nebudu bydlet celý měsíc, mám platit jen za obydlené dny - to mám ve smlouvě já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]