Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vyrovnání

Od: wrees* odpovědí: 3 změna:

Prosím potřebuji poradit..s manželem jsme se rozvedli v listopadu 2009 vše bylo dohodou , neuzavírali jsme však majetkové vyrovnání..manžel slíbil že bude pomáhat platit půjčky které jsme si vzali v manželství ale jsou uzavřeny na mě...jelikož mam v péči 3 letýho syna a manžel samozřjemě na nějakou ústní dohodu kašle zajímalo by mě jelsit mám ještě nárok na majetkové vyrovnání po rozvodu aby šli splátky úvěrů rovným dílem i když jsou uzavřeny na mě...děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Pokud nefunguje dohoda mezi vámi, podejte na soud, který vás rozvedl, žalobu na vypořádání SJM a tam bude vše řešeno podle práva. Určitě by to chtělo nejprve navšívit právníka se všemi dokumenty a poté podat žalobu. Nic neodkládejte, ale jste v termínu. *placni* Ale ještě si prostudujte vypořádání SJM, např. zde: rozvodmanzelstvi.cz/...

myse*
hodnocení

0x

Pokud do 3 let od rozvodu nedošlo k majetkovému vypořádání (soudě, písemnou dohodou), je možné podaž žalobu k soudu kterýmkoli manželem. Ale doporučuji minimálně konzultaci s právníkem, lépe ještě zastupování, ptotože tento spor nebude jednoduchý. Bohužel právník si bere odměnu ve výši určitého procenta z vymoženeého majetku.

Půjčky vzniklé v manželství by měly být obou dvou...

cyril*

V tom případě nejen půjčky, ale i majetek pořízený z těchto půjček by měl být obou dvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]