Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TOP MORAVIA odstoupení od smlouvy

Od: jashisa* odpovědí: 2 změna:

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s odstoupením od smlouvy a vrácením peněz u firmy TOP MORAVIA. Odstoupení od smlouvy jsem již zaslala poštou i emailem a teď čekám, co mi odpovědí. Pokud jste to již nědko absolvoval, napište prosím, jak to probíhalo a jestli si mám dát na něco pozor. Děkuji předem za odpovědi!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

zkusenost nemam ale mam takovy dojem ze je zakona lhuta o odstoupeni od smlouvy 14 dni, pocinaje dnem podpisu smlouvy,prectet si smlouvu mozna to tam nekde bude napsane za jakych podminek lze odstoupit nekdy to byva tak malemi pismenky ze to nejde ani precist.

titanio*

dtest.cz/...

Odstoupení od kupní smlouvy uzavřené při předváděcím prodeji nebo při podomním prodeji

Po tříhodinovém přesvědčování jste zakoupili na předváděcím zájezdu sadu hrnců, ale doma jste zjistili, že je vlastně nepotřebujete? Co můžete udělat?

Ke stažení

Kdy je tento vzor vhodný?

Spotřebitel zakoupí věc mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele, tj. např. při předváděcí akci v restauraci, nebo při podomním prodeji a v zákonné lhůtě se rozhodne od smlouvy odstoupit.

Jak tento vzor využít?

Ze zákona lze odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od uzavření smlouvy, anebo do 1 měsíce, pokud dosud nebylo zboží dodáno. Dodavatel musí upozornit na tyto možnosti spotřebitele písemně. Pokud tak neučiní, platí lhůta jednoroční. Odstoupení je nutné v zákonné lhůtě doručit prodávajícímu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]