Nejste přihlášen/a.
Před dvěma lety jsem nechal po ,,fušerácích"vybourat koupelnu dalšími jim podobným a mám teď vytopený sklep.Kolem sprchové vaničky je silikon a ten je jak vytažený z kanálu.Zřejmě těmi spárami moc a hodně zatěká pod vaničku a prosakuje celým stropem až o patro níž.Tak prosím a ptám se jak ten silikon odstranit a čím utěsnit proti prosakování.I když podklad natřeli hydroizolací drahou jak sviňa,neznámého původu za 2,000,-kč odhadem 6,m2.Nerad bych boural obklady,co jim ještě pořádně nevyzrálo lepidlo.
Jste si jist, že máte dobře napojený odpad vaničky? Máte na odtoku (nad sifonem a za ním) všechna těsnění?
Pokud vám zatéká jen kolem obvodu sprcháče, stačí vydloubat silikon, očistit a dát nový.
Pokud máte sprchovou vaničku keramickou, nebo litý mramor a velkou mezeru mezi vaničkou a obkladem, můžete tam místo silikonu dát voděodolnou spárovačku a silikon jen na vrch jako jistotu. A použijte "sanitární silikon" přímo určený do sprchových koutů (např. od Ravak), který je protiplísňový a vydrží déle těsnit ve vlhkém prostředí.
doplněno 14.10.10 09:50:Ještě může zatékat špatně vyspárovaným obkladem třeba v rohu sprchového koutu (měla by tam být gumová páska), tak ještě zkontrolovat toto a případně také vytmelit.
Odstranit příčiny a opravit. Příčin může být několik. 1. vanička se nepatrně vrtí (od prohýbání) následkem odpraskává silikon a prasklinou zatéká. (Zpočátku a při malém používání, než se nasákne zdivo a pod nemusí být tato příčina postřehnuta.) 2. chyba v napojení sifonu - zstéká odpad. 3. Prasklý (i nepatrně) spoj na vodovodu - přívodu ke sprše. Chyby je potřeba hledat podle toho odkud se šíří vlhkost, přitom je potřeba vzít v úvahu vodu nahromaděnou na stropní desce v izolaci pod podlahou.
Díky všem za odpovědi.Já ale psal v zadání,že zatéká kolem vaničky ve spáře,která je zasilikonovaná.Silikon jsem vyřezal,vyboural pásek obkladu mezi vaničkou a zdí.Teď to potřebuju něčím rychlým utěsnit,znovu položit obklad a zaspárovat.Ještě pošlu fotky...
prepokladam, ze nemas meziobkladem a vanickou zadny nebo maly fuk.
Ja jsem to v byte resil u vany takto, take jsem osekal oblkad, znovu oblozil a nechal cca 3mm fuk nad vanou.
Vysparoval jsem obklad sparovackou odolnou vode (ne mezi vanou a obkladem)
pak jsem na vanu a obklad nalepil (s malym presahem na obklad a vanu) papirovou pasku a nepral silikon (odolny plysnim)
silikon jsem uhladil prstem, ktery jsem namacel do jarove vody, az bylo vse hotove pasku jsem opatrne strhnul.
Mam to 10let a vypadato jako kdybych to delal vcera.
Pokud, ale mas mezi vanickou a obkladem velkou mezeru bude to chtit lepenku v kyblu pasy
timto apod. to melo byt cele udelane a byl by si v suchu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.