Nejste přihlášen/a.
Před dvěma lety jsem nechal po ,,fušerácích"vybourat koupelnu dalšími jim podobným a mám teď vytopený sklep.Kolem sprchové vaničky je silikon a ten je jak vytažený z kanálu.Zřejmě těmi spárami moc a hodně zatěká pod vaničku a prosakuje celým stropem až o patro níž.Tak prosím a ptám se jak ten silikon odstranit a čím utěsnit proti prosakování.I když podklad natřeli hydroizolací drahou jak sviňa,neznámého původu za 2,000,-kč odhadem 6,m2.Nerad bych boural obklady,co jim ještě pořádně nevyzrálo lepidlo.
Obávám se,že minimálně odpadový systém musíš vybourat.pokud bude odpad z vaničky sprch.koutu v pořádku,nemělo by nikde nic téci.Díru zabetonovat a provést novou hydroizolaci.Kolem odpadové trubky dobře utěsnit.Pokud kolem vaničky je nad dlažbou mezera,je dobře ji zalepit silikonem.
JABRAKA
Jste si jist, že máte dobře napojený odpad vaničky? Máte na odtoku (nad sifonem a za ním) všechna těsnění?
Pokud vám zatéká jen kolem obvodu sprcháče, stačí vydloubat silikon, očistit a dát nový.
Pokud máte sprchovou vaničku keramickou, nebo litý mramor a velkou mezeru mezi vaničkou a obkladem, můžete tam místo silikonu dát voděodolnou spárovačku a silikon jen na vrch jako jistotu. A použijte "sanitární silikon" přímo určený do sprchových koutů (např. od Ravak), který je protiplísňový a vydrží déle těsnit ve vlhkém prostředí.
doplněno 14.10.10 09:50:Ještě může zatékat špatně vyspárovaným obkladem třeba v rohu sprchového koutu (měla by tam být gumová páska), tak ještě zkontrolovat toto a případně také vytmelit.
Odstranit příčiny a opravit. Příčin může být několik. 1. vanička se nepatrně vrtí (od prohýbání) následkem odpraskává silikon a prasklinou zatéká. (Zpočátku a při malém používání, než se nasákne zdivo a pod nemusí být tato příčina postřehnuta.) 2. chyba v napojení sifonu - zstéká odpad. 3. Prasklý (i nepatrně) spoj na vodovodu - přívodu ke sprše. Chyby je potřeba hledat podle toho odkud se šíří vlhkost, přitom je potřeba vzít v úvahu vodu nahromaděnou na stropní desce v izolaci pod podlahou.
Díky všem za odpovědi.Já ale psal v zadání,že zatéká kolem vaničky ve spáře,která je zasilikonovaná.Silikon jsem vyřezal,vyboural pásek obkladu mezi vaničkou a zdí.Teď to potřebuju něčím rychlým utěsnit,znovu položit obklad a zaspárovat.Ještě pošlu fotky...
prepokladam, ze nemas meziobkladem a vanickou zadny nebo maly fuk.
Ja jsem to v byte resil u vany takto, take jsem osekal oblkad, znovu oblozil a nechal cca 3mm fuk nad vanou.
Vysparoval jsem obklad sparovackou odolnou vode (ne mezi vanou a obkladem)
pak jsem na vanu a obklad nalepil (s malym presahem na obklad a vanu) papirovou pasku a nepral silikon (odolny plysnim)
silikon jsem uhladil prstem, ktery jsem namacel do jarove vody, az bylo vse hotove pasku jsem opatrne strhnul.
Mam to 10let a vypadato jako kdybych to delal vcera.
Pokud, ale mas mezi vanickou a obkladem velkou mezeru bude to chtit lepenku v kyblu pasy
timto apod. to melo byt cele udelane a byl by si v suchu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.