Nejste přihlášen/a.
nevím jestli jsem ve správné rubrice... jestli ne, omlouvám se.
koupili jsme dům se zahradou, dům jsme celý rozbourali - stropy, příčky, podlahy, dali jsme jenom nová okna. Nyní je to v podstatě jen hrubá stavba bez dveří, neobyvatelná a ještě dlouho tak bude...
A teď můj dotaz - hned na začátku jsem nechala dům pojistit, protože jsme si na něj chtěli vzít hypotéku a ručit tímto domem. Banka nám zprostředkovala pojištění. Dostala jsem od nich kopii smlouvy a zaplatila roční pojistné. Hypotéku mi nakonec nedali a tak jsem domem neručila. Nyní, po půl roce, mi přišel z pojištovny dopis, že nemůžou platbu ani pojištění podle čísla identifikovat a že jim mám poslat kopii smlouvy. Vypadá to, že se zřejmě smlouva někde mezi bankou a pojištovnou ztratila a dům vlastně pojištěný nebyl a není, platila jsem zbytečně.
Můžu chtít peníze zpět a smlouvu zrušit? Má vůbec cenu mít takhle rozbouraný dům pojištěný?
Máte kopii smlouvy a uhradila jste pojistné? Pak MÁTE dům pojištěný. To, že se smlouva někde zatoulala, je problem banky a pjišťovny. Vy peníze bohužel nemůžete žádat zpět. Důvod : k tomu bysre musela dát pojišťovně kopii smlouvy - no a v tu chvíli tuto smlouvu pojišťovna zaeviduje, k ní přiřadí platbu a je to. Dům je pojištěn! Pojistku můžete zrušit v období výročí smlouvy. Tím pádem pojistka skončí a pojišťovna si nechá uhrazené pojistné.
To , zda mít či nemít pojištěný dům je těžké rozhodnout. To by člověk musel domek vidět, vědět kde se nalézá - záplavy, vichřice, vysoké stromy u domu apod. Možná by se Vám vyplatilo spíš pojištění stavby.
Vezměte svojí smlouvu a hurá na ně!
Když jí s Vámi sepsali a vy jste zaplatila, musí smlouva fungovat.
Pokud jste ji sepisovala s konkrétním finančním poradcem a máte na něho kontakt, vyražte směle na něho, ať běhá, telefonuje a zařizuje! Určitě za to dostal odměnu. Případně si na něho stěžujte na pobočce a chtějte vysvětlení, kde se to zaseklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.