Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
dnes mi volal topenar cenu za provedenou praci. Jednalo se o zapojeni kotle apod.. Cena je naprosto nehorazna, nebyl schopny mi dat predem rozpocet, rekl pouze nejakou castku za praci, ktera byla rozumna. Jelikoz to je znamy znameho, tak jsem zbytek moc neresil. Mezitim mi prisel rozpocet od jineho cloveka a castka je o cca 50% nizsi. Mam jinou moznost, nez mu to zaplatit? Diky za vsechny reakce.
Pokud jste nedal písemnou objednávku a nebo nemáte uzavřenou smlouvu o dílo, můžete samozřejmě o výši ceny ještě diskutovat. V každém případě žádejte alespoň dodatečně o rozpis materiálu - ten se dá u zapojení kotle snadno zkontrolovat. Jak píše kolega, toto se má řešit před provedením prací, i když se jedná o známého známého. To vůbec nic nemění. Já bych mu zaplatila dohodnutou cenu za práci s tím, že další platbu dostane až doloží soupis dodaného materiálu. Nižší nabídku jste mohl využít, pokud byste si udělal pro sebe takové malé výběrové řízení předem.
Zálohu za práci bych mu zaplatila pouze proti zálohové faktuře a nebo alespoň příjmovému dokladu.
Diky vsem za odpovedi. Samozrejme vim, ze je to moje blbost. Pokusim se s nim nejak domluvit. Penize jsem jeste neposlal, budu chtit napred videt rozpis pouziteho materialu, abych mohl porovnat ceny.
Tak to se jdete radit brzo...Tomu se říká s křížkem po funuse..
Jistě že máte možnost mu to nezaplatit...a soud pak rozhodne (možná i do 5ti let) na čí straně je pravda...(nebo kdo má lepšího právníka).
Nebo se zkusíte dohodnout...když už Vám tedy cenu neřekl předem,což je jednak chyba jeho,ale zcela jistě i Vaše že jste na tom netrval.
Pořád vysvětluji lidem že položkový rozpočet není jen cár papíru a má cenu si ho nechat udělat,pak nevznikne podobný problém...a investor přesně ví co mu má stavební firma či řemeslník udělat v rámci rozpočtu a co je již vícepráce.Předejde se pak podobným dotazům jako je ten Váš.
Nicméně Vy i instalatér nepochybně víte,jak dlouho Vám práce prováděl krát nějakou rozumnou částku za hodinu...plus cena materiálu a máte výsledek.
No jo, ale on žádný ceník neexistuje, že? Snad cena v místě obvyklá, přiměřená. Joo za blbost se platí a je to rčení furt platné, zvl. v dnešní době, kdy ale někdy ani ten papír nepomůže. Ale na to musí být dva, kdo nabízí a kdo bere.
Svědek k té řečené ceně jest?
Zkusil bych mu říct, že se to dá udělat i za ..., něco mu přihodiit a zda chce či nechce. No, brát asi znalce na práci...
A nenechat si to pro sebe
Ceníky stavebních prací a řemesel pochopitelně existují.
Slušná firma je s cenou cca 10-15% pod těmito cenami, pokud chce zakázku vyhrát.
Jistě že jsou ty ceníky "orientační" a ceny v konečném důsledku smluvní..,ale slušná firma či řemeslník nemůže mít cenu o 50% vyšší než jsou ceny ve stavebním ceníku URS či RTS.
Pokud to dela topenar 9hodin tak tomu verim, pripadne dva za 4,5hodiny (kazdpodne veset 1 radiator takhle dlouho neni moc dobry vykon). Mluvil jsem s par topenarema a max.ceny za praci jsou tady 200,-/hod na hlavu. Vic jak dva lidi to obvykle nedelaji.
Par cen z te zlate faktury:
Cu koleno 28/90° A x A - 87Kč akoupelnyatopeni.cz/...
Cu T kus 22 A x A x A - 86Kč akoupelnyatopeni.cz/...
Cu oblouk 22/90° A x A - 51Kč akoupelnyatopeni.cz/...
Cu oblouk 15/90° A x A - 21Kč akoupelnyatopeni.cz/...
Tahle se to nezda, ale kdyz je toho cela A4 a jeste treba 10 od kazdeho kusu tak se to dost nascita.
Jsem nekonfliktni typ, ale o tomhle si s panem instalaterem popovidam.
Dobře se Vás pokusil natáhnout. Taky jsem si jen tak na jedno brnknutí projel internetové ceny a opravdu je to za třetinu ceny, jak píšete výše. Tak dobrý pořízení. Já bych mu zaplatil, našel bych si ceny, jaké jsou v obchodech kolem Vás, za které to mohl nakoupit(nakonec má snad účty ne?), to bych mu zaplatil, aby nemohl naříkat, že jste mu nic nedal, a o zbytek bych tvrdě licitoval. Na hrubej pytel, hrubá záplata. Ledaže by jste měl doma tiskárničku na peníze, Hi.
Spočítal bych běžnou cenu materiálu v místě, za kvalitní práci 200,- na hodinu (za nekvalitní nic nebo nechat předělat). Kdyby chtěl víc tak ho poslat do háje ať si to vymáhá soudně. Fakturu samozřejmě s podpisem a údajema o firmě, bez ní bych mu nedal nic, a klidně si může zavolat asistenci policie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.