Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parozábrana a sklopné schody

Od: manduss® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

už jsem snad nastudoval všechno ohledně zateplení šikmé střechy. Není mi ale ještě jasná jedna věc. Jak se izolují sklopné schody? Bude se tudy lézt k vikýři a nedokážu ji představit, jak se k nim dělá parozábrana. Napojí se na rám schodů a ty dveře potom mají nějak zařízené parotěsné těsnění mezi poklopem a rámem v sobě?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ynreb
hodnocení

0x

Samotné stahovací schody mají gumové těsnění. Parozábrana se přilepí k rámu silikonem Jutafol. Pro dokonalé zateplení jde udělat ještě jeden dvouplášťový poklop otvíraný směrem na půdu s izolací.

Parozábrana a sklopné schody

hodnocení

0x

V aplikačním návodu firmy JUTA, najdete mnoho detailů napojení parozábrany na různé materíály. od oken trub až do cihly...

hodnocení

to jo, ale mě šlo spíš o to, jak je to řešené v tom poklopu.

standam*

obavam se, ze vyrobce tohle neresi, prdne tam v lepsim pripade jen par cm EPS a tesneni je guma a to neni parotesne utesneni.

hodnocení

Tak to je dost na prd, ne? Já se budu dělat s parozábranou, podlepovat každý šroubek a pak si tam dám dveře, které netěsní? To mi tam ta vlhkost stejně vleze:(

standam*

vikyr mas nezatepleny a odvetrany (odvetrani nad izolaci je vzdy podminkou) tak to problem nebude

pokud ho mas zatepleny, tak tam mas parozabranu, tak zase neni problem

hodnocení

Nad izolací odvětrání bude. Ale pořád nechápu, proč musí být po celé ploše perfektně udělaná parozábrana, když tam pak u těch schodů žádná nebude. Tudy se mi přece dostane vlhkost i nad místa, kde tu parozábranu mám.

Asi bych to potřeboval nějak polopaticky vysvětlit*hi*

standam*

aby se co nejmene vlhkosti dostalo do izolace, je pravda, ze otvor pro schody bude slabsi misto, ale zde ti vlhkost nepujde do izolace, ale do prostoru nad, zde je nutne dostatecne odvetrani aby nedoslo k vysrazeni na studene plose

hodnocení

Nojo, to mě nenapadlo. To bude ono. Díky moc za vysvětlení.

standam*
hodnocení

0x

Ja to mam v planu nasledovne:

do otvoru (ramu), kde je izolace i nad ramem vlozim pudni schody, kde v miste ukotveni bude spalik cca 10mm. Tuto mezeru vypenim nizkoexpanzni PUR penou oriznu a parozabranu napojim na ram pudnich schodu tmelem (fortax nebo od Juty)

Zatepleni pudnich schodu stoji za prd, tak je vhodne udelat si na studene strane vlastni zatepleny zaklop

standam*

takto to bylo mysleno

zluta - izolace

hneda - ram

cerveny - tmel

modry - parozabrana

sedy - podhled

Parozábrana a sklopné schody #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]