Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulomená vodící hřídel bubnu a jiskry

Od: lujs® odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny rádce i rádkyně.*slunce*

Před necelýmy 2 týdny sem pral. Při dokončování ždímacího cyklu najednou rachot a škrkot. Když sem pračku vyprázdnil, našel sem uvnitř ulomené něco jako umělohmotné kolečko (vypadá jako víčko) O průměru asi 36mm. Když se podívám dovnitř bubnu tak tam je vidět že tam ,,něco chybí ". Nejspíš to bude nějakej kryt hřídele bubnu. Jedná se o pračku ARDO TL800X. Myslíte že se vyplatí to nechat spravit. Pračka je sice asi 10 let stará ale je to první problém, jinak šlapala dobře.

Ještě by mě zajímala jedna věc. Jelikož mi nefunguje pračka tak sem musel dát prádlo vyprat mámě. Nikdy předtím si toho nevšimla protože vždycky zatím prala ve dne. Teď prala večer a všimla si že pod pračkou se občas zableskne. Já tvrdím že to jsou občasné jiskry od motoru a nic se neděje. Mám pravdu nebo si mám začít dělat starosti i s druhou pračkou. Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Uhlikovy motory jiskri celej zivot pracky, po tme dobra zabava..

10 let, no dnes se pracky rusi bezne po dvou a půl letech provozu, takze je to na povazenou...nekdy je levnejsi zaplatovat starou kvalitku nez kupovat novy smejd..

buss
hodnocení

0x

Opravář asi řeknu Kupte si novou.. ale nechť řekne cenu opravy. 10 let, pak už se to začne sypat jedno po druhém. Motor nemá co jiskřit, není snad komutátorový.

barbakan*
hodnocení

0x

Jiskření způsobují opotřebované uhlíky,které je nutně vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]