Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostatický ventil, nastavení

Od: termoska odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

jaké teploty udržuje termostatický ventil radiátoru na daný stupeň, ten náš je značky oventrop, značený do čísla 5. Stačí mi, když mám v pokoji kolem 22 °C.

Díky za info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

0x

www.oventrop.cz / výrobky / skupiny výrobků / armatury pro otopná tělesa / termostatické hlavice - tam si stáhněte produkty a datové listy, najděte Váš typ...

zde: http://www.oventrop.de/products.asp?wg=010&pg=1&sprache=CZ

A i když ty datové listy najdete...tak to budou údaje jen přibližné.

Každá hlavice má jisté tolerance.

Prostě si nastavte nějaký stupeň tedy číslo na hlavici v dané místnosti a na teploměru změřte kolik daná hodnota na hlavici odpovídá teplotě..

Proč to řešit složitě když to jde jednoduše...

termoska
hodnocení

Tak jelikož se jedná o radiátor na kolejích, tak tu teploměr nemám, já myslel, že ty eplotní rozsahy jsou nějaké univerzální pro všechny termostatické hlavice. Jinak díky za reakce, na ten data sheet kouknu, i když jsem již optimální nastavení vysledoval :)

jvn®

číslice 3 je cca 20stupňů a každý rozdíl mezi číslicemi je cca 4 stupně (číslo 2 cca 16 st. a číslice 4 cca 24 st)

Berte to jen jako orientační hodnoty. Záleží na typu, značce a toleranci termohlavice. (viz. výrobce)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]