Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění skvrn na komíně

Od: michal99 odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu , zedník postavil nový cihlový komín a přetřel ho vodním sklem což po zaschnutí udělalo bílé skrvny . Poraďte prosím , jak bílé skvrny odstranit.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

4x

Potkal jsem svého kolegu a konzultoval jsem i s ním.Já ani on se nesetkal v praxi s případem, že by vodní sklo udělalo skvrny.Pak tedy zbývají tyto možnosti: hlína cihel obsahuje kaolin, který může vlhkostí vystoupit na povrch. Nebo do malty bylo dané vápno, které zejména dešťovou vodou vyluhuje, a na cihlách udělá těžko odstranitelné bílé skvrny.Já bych vápno do malty nedal, jen cement, ale nechci tím říci, že zedník postupoval špatně- ve starších zednických učebnicích se píše o maltě vápenné, nastavované cementem.Záleží na tom, jakou má kdo praxi a osobní zkušenosti. Je možné to umýt kyselinou solnou-(nechat vyšumět)-a pak hned vodou, ale tak, aby při tom nezamáčela spáry. (Zkuste to napřed na jedné cihle).

kjanik112*
hodnocení

0x

Doplňte: jedná se o nové, plné, pálené cihly, anebo staré, očistěné cihly?

michal99
hodnocení

Nové pohledové,červené cihly

Předem děkuji za radu.

michal99
11.10.10 21:59
hodnocení

Plné*.

ynreb
hodnocení

0x

stavěl jsem si komín sám. vrchní, nadstřešní část z plných cihel. Cihly na obestavbu komína musí být plné bez děr. Je to proto, že můžou časem odstřílet, začnou se loupat. Dál jsem cihly namáčel a po dokončení ničím nenatíral. Komín mám 5 let a je jako nový. Pokud se cihly nenamáčejí natáhnou cosi z malty do sebe (někdo by vám to vysvětlil jistě odborně) a dále po čase cihly kvetou, leze z nich bílý povlak a jde to špatně odstranit. To samé je vidět i na nových cihlových plotech. Doufám, že to není váš případ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodní sklo na cihly

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]