Nejste přihlášen/a.
V necelý rok staré novostavbě se nám v jednom z pokojů v podkroví objevil v červenci pach plísně, slabý, ale obtížný. Dlouho jsme nebyli schopni přijít na to, odkud to přichází, nakonec jsme identifikovali dilatační spáru mezi podlahou a zdí v jednom z rohů místnosti. V domě je vzduchotechnika Atrea, takže v podlaze jsou vedeny přívodní ploché trubky. Pod betonovou podlahou je tedy značné množství polystyrénu, aby se to tam všechno vešlo, na betonu jsou ještě položeny OSB desky, protože se v betonu objevovaly drobné praskliny. Vzduchotechniku jsem v prvním roce používal k větrání velmi intenzivně, relativní vlhkost v místnosti se aktuálně pohybuje kolem 50%, v průběhu první zimy to ale bylo více (kolem 80%) a konkrétně v tomto rohu byl tepelný most, který byl na jaře odstraněn - na zdi se dělala vlhká skvrna zhruba na úrovni věnce, metr nad podlahou. Na zdech v rohu místnosti ani na stropě o patro níže není patrné, že by byly vlhké.
Žena spáru prolila Savem, zdá se ale, že bez většího úspěchu. Zápach plísně tam je pořád, někdy více, někdy prakticky vůbec, je to spíše na palici, než že by to nějak fyzicky vadilo.
Chtěl bych se zeptat, jestli s tímto nemáte nějaké zkušenosti? Nevíme teď moc co dále, navíc s reklamací by to bylo z určitých důvodů trošku složitější. Má smysl volat si na to nějakou firmu s nějakým speciálním vybavením? Navrtat do podlahy nějaké sondy? Fakt nevím...
Pozvat zhotovitele a najít na místě závadu. Páč takto po internetu nelze radit co s tím, když se neví co to je.
doplněno 11.10.10 19:04:asi jsem měl napsat "firma která to prováděla", požádat o radu, spolupráci při opravě.
Zhotovitel zemřel, dědické řízení není dokončeno. Jinak bych to takto samozřejmě udělal.
doplněno 11.10.10 19:26:Je to s.r.o. s jedním jednatelem a zároveň společníkem, který zemřel, a bez zaměstnanců. Dokud nebude dokončeno dědické řízení a proveden zápis v obchodním rejstříku jsem namydlený. Můžu udělat formální pokus s písemnou reklamací a doručenkou (firma doposud nereaguje) a doufat, že mi pak opravu někdo proplatí. Ale nevím CO mám dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.