Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším kuchyň v souvislosti s rekonstrukcí panelového bytu.
Změnily se dispozice a umístění kuchyně. Ve stoupačkách je centální potrubí pro odtah z digestoří, ale toto potrubí je nyní při současném stavu umístění kuchyně a varné desky vzdáleno asi 5 metrů. Má smysl tam tahat potrubí?
Nejjednodušší, ale asi neúčinou variantou by bylo mít pasivní digestoř.
Další varianta, která mě napadla je udělat odtah do zdi, která je nyní vzdálena od digestoře asi metr. Ale ... je to panelový byt. Odtah by byl vyveden na lodžii. Což nevím jak by obtěžovalo sousedy nade mnou. Zároveň by to znamenalo udělat díru do zdi, ve které jsou okna. A to nevím, jestli není nosná zeď.
Pokusil jsem se to nakreslit. Co myslíte?
Děkuji za tipy a rady.
Pokud by to jen trosku slo, sel bych do tech 5ti metru. Potrubi se da treba schovat nad horni skrinky do nejakyho kastliku ze sadrokartonu.
Pasivni digestor je na uplny hov****. Pohlti castecne jen pachy, veskera vlhkost zustava v dome. Nejlepsi je s ni varit v zime, venku -10st.C, v kuchyni pradelna nebo studeny odchov. Podle toho zda otevrete, nebo neotevrete okno.
Vyvest ven na lodzii? Problem je udelat otvor do panelu. A zkuste se zeptat sousedu, ti vas pozenou. Me to nekdo vyvest pod oknem tak to tam zitra nema. Neni nic lepsiho kdyz si chce clovek vyvetrat a misto cerstveho vzduchu dovnitr pusti prepaleny tuk.
dobry den diru do panelu jen tak neudelate to se dela treba jadrovym vrtanim urcite byto melo leps efekt nez to tahat 5 m kdyz to presadite pres zed nejaky centimetr kdyby se nahodou zateplovalo tak je to lepsi a kdyz je to na lodzii tak se netrapte nejakych sousedu pri nejhorsim si s nima promluvte nez zacnete vrtat neo rezat ale jim to bude jdno nejde to furt a budou i nekdy zavidet co mate dobryho k dlabanci
takto to opravdu vně panelu nelze. Ten kdo Vám navrhoval dispoici bytu a tvrdí, že je profesionál, tak mu nevěřte.Je to amatér nebo architekt. :D Pracuji ve stavebnictví (VŠ) a něco o panelácích vím. Jděte určite dotoho původního potrubí, a ten kdo Vám to navrhoval ať vrátí min. 10% ceny. Podle mého osob. názoru to odfušoval. Sporák má být tam, kde jsou inž. sítě poblíž a ne na druhé straně místnosti. To ať se ne mě nikdo nehněvá. Můj názor. (nedali Vám myčku třeba do obýváku...)
Dobrý den, ano, máte pravdu, byli to dementi. Napříkad v koupelně cokoli vypadalo jinak než z katalogu Siko, tak si prý vymýšlím. Silikon okolo vany a sprcháče už je odloupanej. Když montovali sprchové dvěře, sjela jim vrtačka a rozbili obkladačku, novou pak přilepili silikonem. Ta se teď samozřejmě propadá a je hlouběji ve stěně než ostatní. Elektrický kabel v kuchyni přidrátovali k plynové trubce. Tam kde jim popraskala nivelačka, tak to vytloukli a zalili nějakým hrubým betonem, který se teď drolí. Elektrikář tam klidně chodil po nezaschlé dlažbě. Tam kde přizdívali, tak je to křivý jak prase. Stále říkali to jejich "jó pane". Sami nedokázali nic navrhnout, poradit. V nově omítnutých a vymalovaných místnostech klidně hulili. Když z bytu odcházeli, tak si neodpustili poznámku, že prý u mě byli dvakrát tak dlouho jak u "normálních" zákazníků. Slibovali, že přijdou dodělat revize. Nestalo se tak. Podlahu jsem si pak už raději pokládal sám, i když jsem to nikdy před tím nedělal. Takže tak ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.