Nejste přihlášen/a.
Dobry den,zajima me jaka je nejvhodnejsi lepenka na izolaci sten suterenu,ze ztraceneho bedneni 30 cm sire a take kolik min. centimetru polystyrenu jako dalsi vrstvu?Predem dekuji za Vasi odpoved.
Dobry den,dekuji za rady...radon - stredni zatez...,projekt jeste nemam,tam to zrejme taky bude a centimetru byste doporucil tak asi kolik?
stavaři, ale já Vám nemůžu sdělit "dejte tak 10cm XPS" vždyť nevím co stavíte, co od stavby čekáte, zdali postavíte stavbu v kategorii A,B,C,D.
Hlavně neříkejte že nízkoenergetický, páč horší se již nestaví.
Pokud Vám někdo dělá projekt, už by Vám asi teď dokázal říci, co tam navrhne za izolaci a proč.
Jestliže Vám jde o to se předzásobit materiálem přd stavbou za lepší, mimosezóní ceny, tak se zeptejte projektanta,co si máte koupit a je po problému.
Dobry den,opet dekuji za odpovedi,jak tak koukam tak tady krome Vas neni schopen nikdo jiny fundovane odpovedet,alespon ,ze jste tu vy,jinak by se tezko clovek dockal nejake odpovedi...Uz jsem se ptal projektanta na tloustku extrudovaneho polystyrenu a pry 8 cm postaci...Tak dam asi 8 cm,nebot ceny jsou u tohoto materialu vysoke.Take bych se Vas chtel zeptat,jaky mate nazor na podlahove vytapeni?A navic jak pak nejlepe vyresit ohrev teple vody v lete,aby nemusel bezet peletkovy kotel?Trubicovy kolektor,nebo bojler na nocni tarif? S pratelskym pozdravem - Stavebnik.
dobry den musite taky napsat kolik vas je v rodine jestli je tam male decko a podle toho se muze resit neco v poctu je vzdy jina spotreba vody tak je dobre taky aby vam to vystacilo a molo se to doohrat pak by se dalo udelat nejaky reseni
Děkuji za kladné ohlasy na moje odpovědi.
Vzhledem k tomu, že taky stavím dům a peníze tzv. "neseru", musím občas někde ubrat,abych nesplácel nadosmrti. Možná proto občas nenavrhuji Rolls Royce, ale pouhou Octávii v kombíku.
Vždy se najde dražší a asi i lepší varianta, takže obvykle navrhuji cenově dostupnou, dobrou variantu pro obyčejné lidi.
Podlahové vytápění se mi líbí, osobně bych ho ale dal pouze do koupelny, kde budete vytírat a nebude to zdvihat prach. Je to příjemné,když vylezete z vany nebo sprcháče, rychleji vám uscnou dlaždičky, tak se tam po vás nikdo nezabije a vy nenastydnete. Jinde stejně budete chodit v papučích,tak bych to neřešil.
Trubicový kolektor považuji za dobrou věc, pokud na to máte a uženete dotace - jděte do něho. Mě na něj nezbylo, tak mám bojler na noční proud. O kolektorech ale do budoucna uvažuji - na topení. Ohřev vody nechám asi elektřině - nebude se mi chtít předělávat rozvody.
(Pokud třeba budete topit v obýváku krbovkama bez výměníku s tím, že otevřete dveře v baráku a na podzim si trošku ohřejete vzduch v místnostech, tak bych ještě doporučil se zamyslet nad elektrickým ohřevem podlahy v koupelně.)
Stavebníku,mluvíš o suterénu,tak tedy především o podlaze v suterénu.Abys podlahou "netopil krtkům"(moc se mi líbí toto přirovnání,které už jednou kolega tu použil,musíš bezpodmínečně mít izolaci aspoň 20 cm podlahového polystyrenu.
Kolem soklu zvenčí je 8 cm také málo.Co se týče hydroizolace,závisí to také na stavu spodní vody(přetlak)Ten Radon tě bolet nemusí,pokud je tam ve spodních vodách,rád se rozpouští ve vodě,Dovnitř se nedostane jinak,než s vodou.Zvláštní izolace je zcela zbytečná.
JABRAKA
Dobry den,tak Vam opet dekuji za Vase pripominky,ale ze bych byl z toho podlahoveho vytapeni nejak moudry? Vy ho tedy nedoporucujete z duvodu vireni prachu a porizovacim nakladum...?Take jsem se chtel zeptat,jestli nekdo vite,jake jsou rozdily v cene,pokud se stavi strop z zelezo-betonu,nebo z cihel ,budu stavet strop nad sklepem i nad prizemim a nevim,jesti nad sklep dat beton a nad prizemi MIAKO vlozky anosniky,nebo jak nejlepe?Co se tyce podlahy suterenu,je opravdu nutna 20-itka obyc. polystyrenudo podlah,nebo je mozne to nahradit napr.extrudakem 8-10cm.Ten obvod sklepa ,zaizolovat Foalbitem AL S 40 + Styrotrade HBT 500 80 mm,je tedy ,malo,no dam teda 100 mm...,dle Vasich rad.S pozdravem stavar.
Stropy vycházejí nejlevněji a nejjednodušeji na pracnost panelové.
Podle Vašich dotazů se mi skoro zdá, že stavíte nový dům bez projektu.
Do podlahy klidně 10cm extruďáku bude stačit. I když určitě Vám někdo napíše, že 16cm by bylo lepších (a bude mít pravdu)...
Jde o to, kam až chcete Vy zajít. Ten obvod sklepa je OK. Jen bych na cihly ještě natřel asfaltovou penetraci Penetral ALP, lépe pak drží lepenka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.