Nejste přihlášen/a.
Dobry den, rad bych srovnal betonove podlahy v panelakovem byte pro pozdejsi polozeni marmolea. Melo by se jednat o zhruba 6 mm silnou vrstvu samonivelacni sterky. Chci se zeptat jak postupovat v pripade, ze je mistnost (v mem pripade chodba a kuchyn) dvakrat zalomena - tedy do pismene U. Je dobre to provest najednou nebo to udelat po castech - postupne po jedne obdelnikove plose. Nerad bych aby doslo k vyskovym rozdilum na zacatku a nakonci podlahy. Vse je patrne z prilozeneho planku. Diky za odpovedi
A co promyslet použití a položení desky z Rigiduru na srovnaný beton(jen odstranit výstupky)a položit na něj Mirelon 3 - 5 mm.
Desky z rigiduru se slepí čelně k sobě nízkoexpanzní pěnou a celá podlaha se od stěny odizoluje proužkem polystyrenu nebo PUR pěnou.Rigidur je dokonalý povrch pro Marmoleum,kromě toho získáš výborný kročejový utlum i dobrou průzvučnost podlahy.Poděkují ti i sousedé.
Srovnání podlahy stěrkou je dost náročné,kromě toho se musí počítat s penetrací betonu,po zaschnutí ještě s adhezním můstkem a teprve potom samonivelačku.Pak musí následovat přebroušení stěrky a znovu penetrace.Tím se postup značně komplikuje a zdrzuje,nehledě na další náklady.
Položení rigiduru se dá provést za den.A hned se může pokládat lino.
Věřím,že náklady nebudou o moc vyšší a rozhodně celý postup bude časově mnohem méně náročný.
JABRAKA
Diky za dobrou pripominku. I tohle jsem zvazoval a nebyl jsem si jisty jen jedinou veci. Slo o to, ze jde o kuchyni a chotbu (ktera souedi s koupelnou a zachodem) a v pripade ze by kdekoliv vytekla voda, pak se mi zdalo, ze by to pod ty desky zateklo a tim by se mi asi zvedly (i s marmoleem). Jedine z tohohle duvodu sem si rikal ze sterka by byla asi vyhodnejsi. Predpokladal jsem spravne? Nebo, navrhl byste treba nejake opatreni aby k tomu zateceni nemohlo dojit?
Rad bych se jeste zeptal: byt je v prizemi, takze zvukova izolace me prilis netrapi, nicmene tepelna izolace ano. Je v tomto Rigidur vyhodny? Nebo je na tom co se tepelne izolace tyce zhruba stejne jako ta sterka?
Nasákavost desek není zase tak velká,v podstatě je anhydrit(jinak calciumdisulfid)také dost nasákavý,aby se na něj mohlo lino lepit,musí se nechat velmi vyschnout.Oba materiály jsou v podstatě chemicky totožné.Především je nutno zabezpečit všechny instalace,aby se nestaly příčinou havarie.
JABRAKA
Dival jsem se na informace o tom Rigiduru a problem u me je ten, ze bych se pri tomto polozeni: nejslabsi mirelon + nejslabsi rigidur + marmoleum dostal na min. 16 mm (3 + 10 + 3) coz je vzhledem k ostatnim podlaham vyse nez bych potreboval. Existuje nejaka alternativa tak abych se s celkovou vyskou dostal tak na 10 mm (max 12)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.