Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nivelace podlahy v zalomene mistnosti

Od: elschima odpovědí: 5 změna:

Dobry den, rad bych srovnal betonove podlahy v panelakovem byte pro pozdejsi polozeni marmolea. Melo by se jednat o zhruba 6 mm silnou vrstvu samonivelacni sterky. Chci se zeptat jak postupovat v pripade, ze je mistnost (v mem pripade chodba a kuchyn) dvakrat zalomena - tedy do pismene U. Je dobre to provest najednou nebo to udelat po castech - postupne po jedne obdelnikove plose. Nerad bych aby doslo k vyskovym rozdilum na zacatku a nakonci podlahy. Vse je patrne z prilozeneho planku. Diky za odpovedi

Nivelace podlahy v zalomene mistnosti

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

A co promyslet použití a položení desky z Rigiduru na srovnaný beton(jen odstranit výstupky)a položit na něj Mirelon 3 - 5 mm.

Desky z rigiduru se slepí čelně k sobě nízkoexpanzní pěnou a celá podlaha se od stěny odizoluje proužkem polystyrenu nebo PUR pěnou.Rigidur je dokonalý povrch pro Marmoleum,kromě toho získáš výborný kročejový utlum i dobrou průzvučnost podlahy.Poděkují ti i sousedé.

Srovnání podlahy stěrkou je dost náročné,kromě toho se musí počítat s penetrací betonu,po zaschnutí ještě s adhezním můstkem a teprve potom samonivelačku.Pak musí následovat přebroušení stěrky a znovu penetrace.Tím se postup značně komplikuje a zdrzuje,nehledě na další náklady.

Položení rigiduru se dá provést za den.A hned se může pokládat lino.

Věřím,že náklady nebudou o moc vyšší a rozhodně celý postup bude časově mnohem méně náročný.

JABRAKA

elschima
hodnocení

Diky za dobrou pripominku. I tohle jsem zvazoval a nebyl jsem si jisty jen jedinou veci. Slo o to, ze jde o kuchyni a chotbu (ktera souedi s koupelnou a zachodem) a v pripade ze by kdekoliv vytekla voda, pak se mi zdalo, ze by to pod ty desky zateklo a tim by se mi asi zvedly (i s marmoleem). Jedine z tohohle duvodu sem si rikal ze sterka by byla asi vyhodnejsi. Predpokladal jsem spravne? Nebo, navrhl byste treba nejake opatreni aby k tomu zateceni nemohlo dojit?

Rad bych se jeste zeptal: byt je v prizemi, takze zvukova izolace me prilis netrapi, nicmene tepelna izolace ano. Je v tomto Rigidur vyhodny? Nebo je na tom co se tepelne izolace tyce zhruba stejne jako ta sterka?

hospodin*
hodnocení

0x

Postupoval bych najednou z jednoho kouta do druhého a končil v místě dveří - abych mohl místnost opustit.

Podlahu bych před aplikací řádně napenetroval - stěrka neschne tak rychle a lépe drží.

jabraka*
hodnocení

0x

Nasákavost desek není zase tak velká,v podstatě je anhydrit(jinak calciumdisulfid)také dost nasákavý,aby se na něj mohlo lino lepit,musí se nechat velmi vyschnout.Oba materiály jsou v podstatě chemicky totožné.Především je nutno zabezpečit všechny instalace,aby se nestaly příčinou havarie.

JABRAKA

elschima
hodnocení

Dival jsem se na informace o tom Rigiduru a problem u me je ten, ze bych se pri tomto polozeni: nejslabsi mirelon + nejslabsi rigidur + marmoleum dostal na min. 16 mm (3 + 10 + 3) coz je vzhledem k ostatnim podlaham vyse nez bych potreboval. Existuje nejaka alternativa tak abych se s celkovou vyskou dostal tak na 10 mm (max 12)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]