Nejste přihlášen/a.
Zdravicko,
rad bych se Vas zkusenych i nezkusenych zeptal co vite o vyuziti sadrokartonu v koupelne.
Cetl jsem, ze pri obkladani sadrokartonu je musi pouzit dvoji oblozeni sadrokartonovyma deskama. TZ, priprava UW a CW profilu a pridelani steny impregnovane sadrokartonove steny na profily, zatmeleni a na zatmelenou vrdstvu sadrokartonovych desek dat jeste jednu.
Pokud ale mame maly prostor, tak muzeme pouzit i pouze jedno oblozeni, ale v podmince, ze rozestupy CW profilu nebudou cca 600mm, ale budou 400mm. Je tak?
Kdyz jsem se divalna nejake fotky, tak jsem videl pouze jednovrstne sadrokartonove oblozeni a neprislo mi, ze by rozestupy mezi CW profily byly mensi jak 600mm.
Diky za komentare
no co dodat, popisuješ jak se to má dělat a nakonec jak se to někdy dělá v praxi. Jinak ty rozteče 400 nebo dvojité opláštění není kvůli koupelně, ale kvůli obkladům, tedy platí i pro ložnici, pokud budeš zdi obkládat. Dvojité opláštění je samozřejmě lepší, pokud Vás těch 12,5 mm opravdu tak omezuje tak nouzovým řešením je rozteč profilů 400 mm. A SDK zelený, impregnovaný.
ALFe, takze ti co to delaji pouze s jednim oblozenim to nedelaji jak by meli a v tom pripade me natom dokaze vytocit to, ze jsou toto schopny udelat firmy co rekonstruuji a jeste si zato vzit prasule!
Urcite SDK 12,5 mm (SDK 9mm prasknou) impregnovany - zeleny a nemyslel jsem to jen na koupelnu, ale pri obkladech vseobecne, tak se omlouvam ze konkretizaci na koupelnu.
lala, (je to tak?)
Ujištuji Vás, že mám rozteče 62,5cm v obou koupelnách a na obojích mám obklady. Nic se neděje, vše drží již několik let.
milancukrar, to mate zatim dobre, ale rekl bych, ze hlavnim faktorem bude i odvetravani mistnosti a take vlhkost sten... u tebe to muze byt a je v pohode, protoze mas asi dobrou izolaci sten atd, ale u jinych by to mohl byt problem - beru napr. nepotrezany barak, kde ale steny nepodlehaji oroseni. Bohuzel takove domy budou mit urcite jinou schopnost izolace sten nez novostavby.
odyse, stěna v jedné koupelně je 30 cm plná cihla, byla dodatečně podříznuta asi pře 5-8 lety. Loni byla stěna doplněna asi metr vysoko venkovním EPS a letos doplněnan po celé ploše na 20cm.
V koupelnách se často vyskytuje velká vlhkost, a taky je v nich určitě i nutné větrání, ať oknem, nebo ventilátory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.