Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypocet hranolu - kolik je to kubíků?

Od: vinarnik odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit moc se v tomhle nevyznám. Mám hranol o stranách 16x10 cm délka 8 m. Kolik je to kubíků?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

a x b x c=

tedy 0,16x0,1x8=

kalkulačku máš nebo to mám spočítat?

tlapka*

Myslím, že problém spočíval v nejistotě, kolik že je to ten kubík. Na to kalkulačka nepomůže. :)

kubík je matematicky 1m x 1m x 1m = 1 m3

doplněno 11.10.10 10:09:

cca 700 až 800 kilo pokud chcete přepočet na kila.

tlapka*
hodnocení

0x

Kubík je hovorové označení pro metr krychlový. :) Proto si v prvním krkoku převěďte všechny rozměry na metry. :)

Důležité je tedy vypočítat objem hranolu podle vzorce V=S*v. v je délka (výška) tělesa, S je obsah podstavy. Nepíšete, jaký tvar podstava má, ale podle zadání to může být kvádr, pak prostě všechna tři čísla vynásobíte (v podstatě užíváte vzorec V=a*b*c). :)

kjanik112*
hodnocení

0x

Je to 0,128 m3.

hranol*
hodnocení

0x

Ale já jsem větší *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]