Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny knihomoly. Budou mi dělat knihovnu na míru, až do stropu, výška 250cm, šířka 180cm, rozdělenou do regálů po 60cm. Vše mám rozmyšlené, i výšku polic. Ale nevím, jakou hloubku. Stačilo by mi 29 cm, aby se mi vše pohodlně vešlo, ale nyní přemýšlím, zda neudělat police trochu hlubší a malé knížky rovnat do dvou řad, třeba do těch řad až u stropu. Pravý bok knihovny bude u dveří z obýváku do kuchyně, neměl by tedy ten regál být asi příliš hluboký, nepůsobilo by to pěkně. Jakou hloubku polic radíte? Dáváte knihy do dvou řad či do jedné? Předem dík za jakékoliv rady. Ivana
Mám zbytečně hlubokou velkou knihovnu, knihy dvěma řadama a je to k ničemu u velkého množství knih pak jen hledáte kde asi je. Vemte knihu a zkuste, to je nejlepší řešení. Nezapomeňte udělat výšku regálů nestejně aby se vlezly i velké publikace, na básnické sbírky zase naopak stačí jen nízký regál.
fragola, to jsem našla na netu:
Optimální hloubka polic knihovny je 25 cm až 30 cm, ale závisí samozřejmě hlavně na převažujícím rozměru vlastněných knih.
novinky.cz/... - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.