Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké termohlavice?

Od: jvn® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den rekonstruovali jsme topení v celým baráčku - nový rozvod teplé vody CU trubkami, nové radiátory Radik Klasik, rekonstrukce kotelny (plynový kotel i kotel na TP).

Chtěl bych se zeptat :

1) musim mít na konkrétní radiátor/ventil určitou termohlavici?

2) jaký je rozdíl a která je lepší digitální, s hydročlánkem nebo obyčejná?

3) mají všechny stejné šroubení pro montáž na ventil radiátoru?

Díky všem *klik*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fandus*
hodnocení

0x

Hlavici je potřeba vybrat podle způsobu připojení na ventil (závit M30x1), nacvaknutí či jiný způsob. osobně jsem se setkal s těmiti dvěma způsoby.

Hlavici z vlastní zkušenosti můžu doporučit Honeywell Thera 3, T6001C. Reagujou přesně a hlavně okamžitě na změnu teploty v okolí.

jvn®
hodnocení

Připojení na ventil mám šroubením. Jsou to všechno stejné závity M30x1 nebo je potřeba hlídat i rozměr a stoupání závitu? Doufám že výrobci termohlavic se v tomhle směru shodli na stejném rozměru závitu.

doplněno 09.10.10 09:51:

Pardon závit je M30x1.5

standam*
hodnocení

0x

zde si muzes vybrat doporucene hlavice: www.korado.cz/cs//...

lui*
hodnocení

0x

Termostatické hlavice schvaluji. Já na rozdíl od ostatních mám ty nejlevnější z výprodeje, Siemens za asi 200kč/ks. Mám je asi rok a půl a naprostá spokojenost. Nikdy jsem s termohlavicemi žádnou zkušenost neměl, a proto mě udivuje jak přesně dokážou držet teplotu v místnosti.

Jen co se mi nezdá, co to u Vás udělá se systémem a s kotlem, až budete topit kotlem na TP, a zavřou všechny termohlavice. Jak máte ošetřený tento stav?

doplněno 10.10.10 13:40:

Jo to bude stačit.Taky už mám doma připravenou UPSku pro plynový kotel.

jvn®
hodnocení

termohlavicí osadím jen jeden radiátor u staré babičky v pokoji, protože si stěžuje že když zatopim tak ji je horko a stále veksluje s kohoutem .

-radiátorů je celkem 8 takže v pohodě.

-system osazen záložním zdrojem ele. pro běh čerpadla a na kotli na TP je automatická škrtící klapka přívodu vzduchu.

hodnocení

0x

ahoy,

hlavně nekupuj nic od neznámého výrobce, já se už ponaučil.

Skoro všude mám obyčejné heimeier a není problém.

Do prádelký a komory jsem koupil o pár korun levnější něco a to je teda děs už nikdy víc.

buď to topí pořád a neboto můžu úpplně zastavit*sok*.

příští hlavice bych rád pořídil digitální, určitě tady otevřu nějakou diskuzi ať se dovíme kdo co má a s čím spokojený.

doplněno 10.10.10 09:53:

na obrázku je to co nefunguje.

Jaké termohlavice?

toma*
hodnocení

0x

Ke konkrétní značce ventilu patří konkrétní značka hlavice. Radik má a je nastaven na hlavice Heimeier. Ty lze také doporučit, dle zkušeností patří k těm nejspolehlivějším. Levné hlavice nelez doporučit. Ne všechny hlavice mají stejné uchycení. Heimeier se dá sehnat nejlevněji na internetu. Myslím, že bohatě stačí běžný typ, žádné digitály apod.

jvn®
hodnocení

Tak jsem dnes pořídil "HEIMEIER Termostatická hlavice K 6000-09.500" v kamenném obchodě v Holicích za cenu 315,-Kč vč. DPH.

Namontoval, zkusil a dobrý, drží mi teplotu na 20 st. Celsia.

Děkuji všem za příspěvky ;)

jen*

Ahojte,

potřeboval bych poradit, přítelkyně má v bytě rozbitou jednu termohlavici, ať s ní točí jak s ní točí, průtok jede pořád na 100%.

Ad koupě nové a její montáž:

Funguje to tak, že musím vypustit celé topení? Nebo je tam nějaký mechanismus, který zabrání vytečení vody a dovolí pohodlně hlavici vyměnit? Před samotnou hlavicí žádný ventil není, kterým by se dala "odstřihnout" od okruhu.

Jinak dá se vyměnit po nastudování příslušných materiálů? nebo doporučujete zavolat topenáře?

Jsem sice vzděláním technik, ale do topení jsem dělal minimálně, tím chci říct, že právě případné nastudování problému by neměl být až takový problém.

Díky moc za odpovědi.:)

Pěkný den

Jen ji odšroubujete a přišroubujete novou. Voda nevyteče, nic vypouštět nemusíte.

radekkkk*

Dobry den nas topenar chce nakoupit pro nas dum hlavice znacky Concept!je to dobra volba nebo mam radeji zvolit zminenou znacku heimeier?Dekuji za odpoved

ahoy,

nechci nic odsuzovat predem, nez to vyzkousim ale... Vami uvadenou znacku se mi ani nepodarilo nikde vyhledat, asi to neumim dost dobre*klik*

Volil renomovaneho vyrobce a kdyz tak si trosku priplatil za overeny vyrobek.

radekkkk*

No me prave take ne!Ale na krabicce je napsano Distributor Ptáček velkoobchod ,made by EU

na jejich stránkách je psáno, že výrobce je Honeyweel, tak nevím.

Myslím, že by se to lépe prodávalo pod značkou Honeyweel, než concept.

asi budou v pohodě, když tak je záruka.

radekkkk*

Dekuji za odpoved!Mam nechat hlavice vymenit nebo znacka Honeyweel je spolehliva?dekuji

profiisat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]