Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmozdinky do stropu pro SDK podlhed

Od: 59b1a9175120* odpovědí: 11 změna:

Dobry den,

potrebuji poradit jak upevnit zavesy pro SDK podhled ke stropu. Strop je betonovy s dutinami, takze klasicky stropni hrebik DN 6 nelze pouzit, ponevadz se v dutine vykla. Sice se po natluceni nevynda, nicmene bezpecne to nevypada. Dutina zacina cca po 2 cm betonu, nevim presne.

Vim, ze plastove hmozdinky se pouzivat "nesmi", ale jaka je realita?

Jedna se o pomerne malou plochu, cca 4 m2, po obvode jsou UD profily.

Diky!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takovehle malej strůpek bych nějak vůbec neřešil, klasický hmoždinky to bezpečně udrží.

59b1a9175120*
hodnocení

Hmhm, diky. Jde spis o to, ze plastove hmozdeznky se nepouzivaji z duvodu jejich roztaveni pri pozaru, coz ma za vysledek pad podhledu.

Tak tam dej kovový, o nic nejde, potřebuješ jich jen pár kousků, do stěn dej klidně plastový.

59b1a9175120*
hodnocení

A na to se ptam, jake kovove kdyz je v betonu dutina, bohuzel mala na takove ty roztahovaci zavesy...

Třeba něco takovýho, fischercentrumzlin.cz/... ale stejně si myslím, že u takovýho strůpku to je zcela zbytečný.

hop®
hodnocení

0x

Při těchto rozměrech místnosti se mi zdají stropní závěsy zbytečné, tuto plochu hravě vynesou obvodová UD při správně udělaném rastru.

standam*

Ano jsou zbytecne, pokud jedna z delek neni vice nez 1m nebo 0,9m dle typu rostu a nebo neni pouzito speci CD profilu, kde je cena uplne nekde jinde, plati pro 1x SDK

standam*
hodnocení

0x

To zasadni jsi nenapsal, rozmery mistnosti.

Zaves bude vzdy potreba, teda nepredpokladam, ze je to dlouha nudle.

Pokud mozno zvolil bych dvouurovnovy rost kde bude jen par zavesu a CD bude lezet na UD, pak jen das montazni CD do UD a spojis s nosnym rostem krizovou spojkou.

jinak se mrkni sem stavebniny.bausho/...

doplněno 09.10.10 08:55:

jinak si urcite vyberes u fischera a pripadne v kombinaci s chem. kotvou

59b1a9175120*
hodnocení

0x

Panove diky za dopovedi, ale... mam pocit ze par lidi odpovedelo jenom proto, aby neco napsalo a to jeste bez dukladneho precteni otazky.

Mel jsem pomerne konkretni dotaz a to jake pouzit hmozdinky pro zaves. Klasicky stropni hreb se vyklal ponevadz beton ve stropu byl duty. Nabizela se plastova hmozdenka, ktera by se v dutine srolovala, ale plastove se pro podhledy pouzivat nesmi.

Takze me zajimalo:

1) jaka je realita, pouziva se plastovych hmozdinek pro zavesy?
2) existuje kovova do duteho materialu pro pripevneni zavesu?

Resit zda-li pouzit CD profily nebo ne je nesmysl. Podhled zavesit na postranni UD profily bych si netroufnul ani v pripade "nudle". Slo mi skutecne pouze o hmozdinky pro zavesy - to je rada kterou mi muze dat clovek s praxi, to se v materialech o podhledech (kterych je vsude habadej) nedoctu.

Nakonec jsem pouzil tuto hmozdinku: fischercentrumzlin.cz/...

Pevnost ukotveni zavesu je vynikajici, dutina umoznuje plne roztazeni. Jenom pro poradek uvedu, ze jsem pouzil 2 urovnovy rost z CD profilu.

standam*

sam vis , ze se plastova nesmi pouzivat, tak zde neni co resit :) bez ohledu jaka je realita.

tak se nemusis hned certit :)

hlavne aby se ti nevyloupla ta trocha betonu.

hodnocení

0x

Plastové se nesmí ne kvůli požáru, ale kvůli tepelné roztaživosti.

Pokud opravdu potřebujete, použijt kovové roztahovací hmoždinky. (takové s křidélky)

Nebo se dělá rastr bez upevnění do konstrukce stropu do roztěče až 5 metrů!

Pokud navštívíte kvalitní stavebniny, určitě Vám nabídnou vhodné uchyty a možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]