Nejste přihlášen/a.
Tak opět dobrý den, řeším teď stěnu za kuchyňskou linkou, potřeboval bych poradit co dát za linku a za plynový sporák, který na linku navazuje a je umístěn v rohu a proto by mělo být to pozadí jak za tak i zboku sporáku. Chtěl bych nějaké to moderní řešení. Děkuji.
Když jsem synovi vyrobil linku, řešili jsme stejný problém... na stěnu jsem nalepil materiál kdysi nazývaný Izomila, je to nějaká umělá hmota asi 3 - mm hrubá, plná bublinek, ve všech možných dezénech a barvách, používá se perforovaná třeba do koupelny jako rohože... Nevěděl jsem, jak se bude chovat za sporákem, proto jsem jako ochranu před teplem a vůbec vlastně místo lišty za pracovní deskou použil asi 15 cm vysoký pruh z toho samého materiálu jako je pracovní deska. Jsou v tom pruhu i zásuvky. Pruh přišroubovaný na konci desky u stěny, před přišroubováním podmazaný transparentním silikonem jako ochrana proti vodě.
Ta Izomila nebo jak se to volá je tepelně stálá, za rok a půl mladá kuchařka ji za sporákem ještě nezničila. Dobře se udržuje, jednoduše se nalepila chemoprenem a jednoduše se bude dát případně i vyměnit... A strhnout a vyměnit pár metrů "tapety" je rychlejší jak obíjet okoukané obkladačky, znova připravovat podklad, obložit a hlavně znova UKLÍZET.
Bylo to nouzové řešení, byl jsem tak utahaný ze stavby, že se mi nechtělo lepit nějaké obkladačky, přišlo mi vhod, když se to mladým zalíbilo.
a fotku jsem zapomněl...
doplněno 08.10.10 09:38:fotka je starší, jen na ilustraci, dnes to vypadá zase trochu jinak, sokly, skřínky i pod oknem a td. vylepšujeme co se dá a co kdo vymyslí...
doplněno 08.10.10 10:21:našel jsem jeden obrázek na webu, mrk.cz/... asi v polovičce stránky v tom dřevěném rámečku, je to jedna z mnohých variant, tato je do koupelny děrovaná, ale mají i plné, koupíte to v podlahových krytinách...
To se mi líbí jen bych prosil o upřesnění co je to za material, podle názvu lzomil jsem nic nenašel nebo kdyby byl nějaký odkaz to by bylo super. díky.
doplnil jsem předcházející odpověď, jen obrázek musím znova... takový bližší pohled...
doplněno 08.10.10 10:25:běžný název Izomila, v každých podlahových krytinách by to měli poznat, nebo i domácí potřeby...
doplněno 08.10.10 10:44:Pochopil jsem to tak, že máte samostatně stojící sporák umístěný do rohu. Záleží na vzdálenosti mezi sporákem a stěnou, respektive na mezeře mezi hrncem a stěnou. A velikosti hořáku. Pokud je ten největší hořák blíže ku rohu, bude asi vhodné poohlídnout se po tepluvzdornějším materiálu, nebo posunout sporák dále od stěny a vložit tam ještě kus pracovní desky. Záleží na Vašich možnostech. Já si dělám linky na míru, takže je to potom jednodušší...
Dobrý den, velice moderní řešení je skleněný obklad hezkydomov.cz/... - vypadá úžasně a také se velice dobře udržuje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.