Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem naplnila pračku na maximální doporučené množství prádla, jenže jsem zapomněla nastavit "plná" dávka a nechala jsem "poloviční". Při posledním ždímání pak začala pračka strašně pískat, až pištět vysokým ostrým tónem, přestala až s ukončením ždímání. Nastavila jsem pak znovu ještě jedno máchání a ždímání, už pro "plnou" pračku. Pískalo to znovu. Při další várce , tentokrát jen několika vlněných věcí věcí, jsem nastavila "poloviční" (bylo toho tak napůl) a pískání se nekonalo. Co jsem té pračce udělala, a je to nezvratné nebo to jde opravit či nic se neděje, jen se přetížila... Děkuji za odpověď.
A ta pračka je úplně nová nebo ji máte už delší dobu? Zřejmě to není projev závady. Nastavení množství prádla souvisí spíš s dávkováním vody pro praní a máchání. Moderní pračky mají vysokoobrátkové ždímání - čidlo snímá vibrace (podle rozložení prádla v bubnu) a nastaví podle toho otáčky ždímání. Pokud je tedy prádlo rozloženo dobře motor vyvine otáčky maximální a "píská". Chtělo by to ukázku toho zvuku.
doplněno 08.10.10 23:14:12 let stará - tak to bude závada. Myslel jsem že třeba ještě nejste zvyklá na zvuk nového stroje. Takže jak píší kolegové - nejpíš ložiska bubnu, méně pravděpodobnější je jiná závada (čerpadlo..). S náplní prádla by ale taková závada souviset neměla.
Pračka je stará 12 let, doposud absolutně bezporuchová, zn. Ardo. Pralo se v ní tak jednou týdně. Fakt myslíte na ložiska, i když při praní poloviční dávky prádla s poloviční dávkou vody to nepískalo? Mohla jsem to zničit tím, že jsem pračku vlastně přeplnila? Ten zvuk byl jako zesílené a ostřejší pískání lokomotivy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.