Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž radiatoru pomocí ocelové hadice

Od: cukrik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je možné přivést vodu do topení standardní instalaterskou hadicí s ocelovým opletenim?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

ano, pripadne se zajimej o max. teplotu a tlak, neni hadice jako hadice

cukrik*
hodnocení

V Baumaxu mi řekl prodavač že je to standardní hadice na vodu, a že si myslí že by to mělo jít, ale bližší info o max. tlaku - telotě mi nezdělil. Tak ted nevím :(

asi myslel k připojení pákovek a podobně, pokud jste mu řekl účel, tak snad není blbec.

cukrik*
hodnocení

Pokud by to byl jak říkáte blbec a byla to "jen" hadice na připojení baterií, myslíte že by to mělo být ok? Ve vodovdnim řadu je přece jen větší tlak a teplota. U topení mam tlak kolem 1 Bar a topím cca 60 - 80°C.

standam*

myslet znamena nekdy hov... vedet :) vetsinou to na hadici je napsane + vyrobce typ apod. to pak dohledas na netu.

pravdepodobne ti nabidnul tu spravnou, duveruj, ale proveruj.

"V Baumaxu mi řekl prodavač že je to standardní hadice na vodu, a že si myslí že by to mělo jít"

Tak přesně takhle se to nemá dělat.

Pokud chci mít jistotu,musím vidět technický list k danému výrobku,kde musí být u těchto věcí napsáno pro jaký účel,jaký tlak a jakou teplotu je daný výrobek použitelný.

Tlak 1Bar je skoro "nic"...,ale jde spíše o tu teplotu...Ano..opravu by to jít "mělo"...,ale najít k té hadici technický list by neměl být problém..budete mít jistotu...a pokud to nejsou schopni ukázat,jděte jinam.

hodnocení

2x

Možné to samozřejmě je.

Pokud bude mít ona panceřová hadice potřebné tlakové i teplotní odolnosti, pak to technicky lze provést.

hodnocení

2x

ano je to možné a občas se to dělá, častěji u boiléru na teplou vodu

neexistuje nejde

janmega*
hodnocení

0x

Už 25 let mám topení v celém domě / 20 / radiátorů, udělané zahradními opředenými hadicemi. Bez problémů. Topím na 85 stupňů, s otevřenou expansku.

Na chalupě mám také celé rozvody hadicema i na teplou vodu z bojleru. Je to jednoduché a zatím to nemá chybu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]