Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je rozdíl mezi Isover domo a Knauf clas?

Od: manduss® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

budu zateplovat střechu a při objednávání isover domo 12cm jsem dostal nabídku na Knauf clasic 14cm. Našel jsem že isover domo má lambdu 0.039 a knauf clasic má lambdu 0.040. Jak velký je to rozdíl? Jedná se asi o 70m2 a rozdíl je asi 7 Kč na metr. Kvůli knaufu budu muset koupit delší závěsy, které budou určitě dražší,tak nevím, co mám vzít. Ten knauf je zbytek od nějakého stavebníka, isover by byl ze stavebnin. Druhých 70m2 do vrstvy mezi krokve musím koupit ve stavebninách tak jako tak.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

isover ma teleplny odpor u 12cm 3.05 a knauf 3, pri 14cm ma knauf 3,5, takze rozdil je 0,45 (m2.K/W) pro knauf.

tento rozdil bych asi neresil a spise bych se zajimal o dalsi naklady spojene s 2cm navic.

Dale dle me je lepsi, nekombinovat izolaci v jedne vrstve

standam*

samozrejme kazdy cm je dobry, ale nejdulezitejsi je samotna aplikace izolace, kde se toho da nejvice pokazit, jsou mista kam se hoodne spatne vklada izolace, nebo kazdy tram muze mit jine rozmery a po udelani rostu zjistis, ze nekde pod krokve se vejde 6, 8,10,12cm izolace, jestli mas nove krokve bude to s rozmerem asi lepsi.

hodnocení

Izolaci v jedné vrstvě kombinovat nebudu. Mezi krokve půjde isover domo 12 a jako druhá vrstva by šel buď ten knauf nebo isover.

hodnocení

2x

Pokud izolaci zmáčknete , tak máte i menší hodnoty. Nefunguje to, že 20 cm se zmáčkne na 15 a izoluje jako 20cm!

Tak to není! Osobně bych použil ve Vašem případě 2x 12cm DOMO, ve svém případě bych dal levnější SCHWENK se stejnou hodnotou, ale lepší cenou! (a větší tlouškou, páč 24cm je nic moc, spíše málo)

standam*

Milane, nebude to jeste mene nez 15cm, je to nekde popsane? docela by me to zajimalo

Staníku, není to nikde popsané, alespoň dneska zástupce z Isoveru mě takto poučil,

alf*

ano říká se to a dá se tomu věřit. Nic oficiálního k tomu jsem nenašel vyjma takového obecného nic neříkajícího blábolu jako odborníka

stredo.ceskestavby.cz/...

a potom takové obecnější, myslím celkem zajímavé povídání na trochu jiné téma amper.ped.muni.cz/...

alfe. co ta soukromá zpráva na jiném webu?

hospodin*
hodnocení

0x

Je nutné investovat do dražších závěsů?

O 2 cm půjde vata zmáčknout bez použití jakéhokoliv násilí.

hodnocení

Někde jsem četl, že když se např. izolace 14cm zmáčkne na 12, tak pak izoluje jako tam 12tka. Je to pravda nebo blbost?

standam*

ja bych rekl, ze i mene. Ve tvem pripade nejake zmacknuti 2cm neuhlidas, nekde bude 12tka zmacknuta na 10, 12 nebo natrepana na 14cm, hlavne mezi krokvema.

hodnocení

Ok. Mám jasno. Děkuji všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]