Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se tento strop propadnout?

Od: jakubd* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

dnešním dnem jsem byl vytopen (viz. obrázky). V byte nade mnou nikdo nebydlí, ale údržba odmontovala sprchový kout a nevypnula vodu, tudíž došlo k vytopení mého jednoho pokoje. Byl jsem se nahoře podívat a když jsem viděl z čeho se skládá stop, zděsil jsem se. Sice bydlím v činžovním, stropy jsou zde rákosové... Ale k otázce... není v tuto chvíli možné, že se strop, díky vytopení (možná, že je nahoře ještě nějaká sutina) se propadne ke mě?

Děkuji

JD

doplněno 06.10.10 18:24:

ostatní fotky jsou zde:

[URL=http://img.janforman.com/0610201027334j5.jpg][IMG] img.janforman.com/...

můj flek

[URL=http://img.janforman.com/06102010269uxmb.jpg][IMG] img.janforman.com/...

složení stropu (?) :)) v horním ani tomto bytě nikdo nebydlí

[URL=http://img.janforman.com/06102010270kui0.jpg][IMG] img.janforman.com/...

sutiny (?)

doplněno 06.10.10 18:25:

Může se tento strop propadnout?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

pokud to dobre chapu, tva mistnost je jen ten flek. V patre je ta sut + otevreny strop, ktery je v haji zelenem viz tram u zdi.

Tvuj strop muze byt krasny, nejake vytopeni ho neznici, ale strop v byte nad tebou klidne muze spadnout, ale take ne, podle vseho je to posledni patro a zde to byva nejhorsi.

Musis to nechat proverit statikem.

trestní oznámení na policii-může to klidně být obecné ohrožení, jen ptoto že někdo na něco s..e. Statika za vlastní peníze...no nevim. *bum*

standam*

miro, neber me doslova, jelikoz neznam majetkove pomery bylo to mysleno vseobecne, napr. spravce apod.

jakubd*
hodnocení

Naštěstí to není poslední patro, je to 1. patro ze 6 a já bydlím ve zvýšeném přízemí. Je tady firma, kterou najala městská část, aby zrekonstruovala tyto dva byty nad sebou (právě podlahy, stropy...). Jen mám docela strach, aby mi to nespadlo na hlavu.

hospodin*
hodnocení

1x

Fotky teda masakr!*modla**sok*

Pokud je o patro výš strop již delší dobu zřícen, věřím, že ten váš nebude mít ke zřícení daleko.

Nad horním bytem je asi už jen půda, že. Pak tam nikdy nebyla parozábrana (ani se před 100 lety nepoužívala), možná tam zatékalo ze střechy a tohle je výsledek působení vlhkosti na dřevěnou konstrukci. Teď je logicky na řadě ten váš strop, protože žřícením stropu nad vámi se změnilo klima v konstrukci a ten samý proces může probíhat u vás. Pokud vás vytopili, jen to urychlili.

Zase na druhou stranu ten žřícenej strop nemusel být pochozí, takže ten Váš je logicky pevnější.

Doporučuji udělat z horního bytu sondu do vašeho stropu a zjistit stav trámů a kontrukce. Větši svinec tím rozhodně neuděláte a budete mít jasno.

Nejlepší varianta:

Pokud správce objektu nezačne v nejbližších měsících s rekonstrukcí, doporučuji se odstěhovat, než vás to zabije... *kafe*

tahle diskuze je přesným příkladem toho jak někomu NEPORADIT. Tohle se přeci nedá řešit úvahama o statice nebo parozábraně. Jedná se o ohrožení lidského života a zdraví a vy tady řešíte statiky a stěhování... to snad nemyslíte vážně. Obraťte se okamžitě na stavební úřad, ať se tam jdou podívat a konají ve věci právní úkony případně Vám poradí jak v této věci přesně postupovat. Nad kecama jako: " udělat sondu" zůstává rozum VŠ člověka pracujícího ve stavebnictví s 10 letou praxí stát. Zvlášť kdž tazatel je např. nájemník. *bzum*

hospodin*

možná, že vám z toho jako vysokoškolákovi s 10ti letou praxí stojí, nicméně asi nežijete v ČR.

Městu řeknete, že je něco potřeba udělat na bytě, než zasednou, poradí se, vzpomenou si zrovna na Váš problém, domluví se, na jakou firmu se obrátit, než firma udělá posudek, pak na dalším zasedání vyhodnotí posudek, pak vyhlásí výběrové řízení na stavební firmu, vyberou firmu, která to opraví, dojednají termín, spočítají náklady, zjistí, že se jim investice nehodí do kvartálu atd... jste prostě mrtvej muž pod vlastním stropem.

Vzhledem k tomu, že nájemník píše, že bojuje o okna, asi nevybojuje strop, pokud se nezačne taky trošku starat a upozorňovat sám.

nepředjímejte co a jak bude vzhledem k něčemu nebo onomu. Nejste jasnovidec. Pokud se někde provalí strop na majetku domu např. města - jednoznačně špatný přístup nájemníka je začít "laborovat" o tom jak to opravit a nebo řešit statiku stropu. Od toho je tu právě stavební úřad. Pokud nebude konat i na něj se dá podat stížnost. Pravidla si nelze určovat podle sebe OK, ty již jsou dána zákony. V téhle debatě končím... to se fakt nedá.

jakubd*
hodnocení

Nad horním patrem - 2 NP jsou ještě cca 4 NP... přemýšlím nad tím statikem, protože se mi zdá, že se mi trochu prolomil strop v místě, kde byla ta suť. :(

doplněno 08.10.10 20:06:

pro doplnění... s městskou částí momentálně komunikuji ohledně výměně oken, protože je zde nákladové nádraží... hygienická stanice mi nepomohla, ČD Cargo mě slušně poslali do prdele, tak jsem se obrátil na radnici... rozhodně výměnu oken a teď ten strop nenechám jen tak být...

hodnocení

0x

to se nepozná takto, ale jen na místě.

(ne)může to spadnout.

hodnocení

0x

já nevím, ty obrázky jsou zvěrstvo. volal bych stavební úřad nebo policii ať je sepsán protokol o stavu na místě.To je skoro na podání žaloby na majitele- neplní řádným působem svoje povinnosti (povinností řádného správce) dle občanského zákoníku! pokud je to město nebo obec tím hůř. Hrůůůůůůůůůza. *zed* Ai bych šel za právníkem,zdemáte velkou šanci.

jakubd*
hodnocení

Dům je v majetku městské části... už s nimi bojuju o výměnu oken za plastová...

standam*

tak bojuj :) okna vecna bolest, ja mam moznost v byte vymenu oken, ale... pouze ted jen ty co jsou spatne tj. napr. v jedne mistnosti jedno nove a druhe stare :), tak jsem poslal do haje, budu se stehovat tak me to tak netlaci.

lui*
hodnocení

0x

To bílé na tom dřevě, je co? Z obrázku jsem to nepoznal Jestli to není nějaká barva, ale houba, tak to vypadá na dřevomorku.

jakubd*
hodnocení

Přesně nevím, co to je... o víkendu se na to podívám. Doufám, že to dřevomorka není... :( Dnes tu firma celý den pracovala rekonstruovala strop mezi 2 a 3 NP (já jsem 1NP).

jabraka*
hodnocení

0x

Abych" Miru "nekopíroval,doplnil bych:udělej pod promáčenými stropy podpěru a dál usiluj o odbornou prohlídku stropu.Snad se dá častými stížnostmi někdo přesvědčit!

JABRAKA

lok*

Já bych se pokusil odloupnout kousek omítky a podívat se,jestli jsou mokré nosné trámy a v jakém jsou stavu,jestli nejsou ztrouchnivělé nebo shnilé.Nebo jestli je na ně vidět z místnosti nahoře,když se odkryje prkno v podlaze. Většinou všechno drží trámy,které jsou pobité zespodu i zezhora prknama.

pt®

Jakube, přidám se k panu Milanovi s názorem, že strop se nepropadne, pokud se něco takového nebude opakopvat příliš často. Až strop vyschne, vyměňte shnilá prkna, pokud jsou shnilá. Dejte nová prkna, na ně připevnit rabicku /rabicové pletivo/. Pak špricnout /nahodit řídkou maltou/, nechat zaschnout do druhého dne. Pak nahodit normální maltou, oštukovat a vymalovat. /Něco podobného jsme dělali v RD v rohu v kuchyni, také na stropě/ To je můj názor. - stařenka

doplněno 08.10.10 20:34:

Jinak samozřejmě, jak Vám radí rádcové nade mnou. A také nahlásit pojišťovně.

ondrasek*
hodnocení

0x

haha já mám pocit že už spadl ne?

jakubd*
hodnocení

Dobrý podvečer, dneska jsem zjistil, že:

- odřezali staré dřevěné trámy na několik kusů a ty kusy mi padaly na strop (ten jeden kus má cca 70 cm)

- podlaha, potažmo strop je již bez dvou prostředních trámů (po stranách místnosti trámy zůstaly - předpokládám, že zítra je odřežou)

- před domem mají nové jakési železné trámy, které předpokládám použijí na novou podlahu - strop

Fakt mi už nepřijde normální, aby 70 cm kusy trámů, nechali při rozřezávání celkového trámu nechat padat na zem - tudíž můj strop. Výška strop je cca 3,5m.

Tudíž se chci zeptat, je to normální?

P.S. byl jsem se podívat na rozřezané trámy a vypadají naprosto slušně, v pořádku, bez jakýchkoliv závad, nejsou prohnilé, snad ani dřevomorku jsem na nich neviděl.

hospodin*

Rozhodně Vás měli upozornit ohledně rekonstrukce bytu nad Vámi a o zásahu do Vašeho stropu. Nepřijde mi moc bezpečné pod tím bydlet, když vám rozebírají nad hlavou nosnou konstrukci stropu, třeba i s dobrým úmyslem to opravit.

Měl byste minimálně požádat město o vysvětlení, nafotit si strop, až Vám tam třeba popraská omítka,abyste od nich mohl požadovat nápravu nebo finanční vyrovnání za případné škody způsobené tímhle zásahem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]