Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace podlahy a stěn

Od: milous* odpovědí: 3 změna:

dobrý večer,mám dotaz-obývám celoročně chalupu z kamenného zdiva s vnitřní přizdívkou 15cm hliněná cihla.mám v úmyslu tuto přizdívku podříznout a vložit izolaci proti vlhkosti a odizolovat celou podlahu.nevím,stačí li podříznutí jednoho šáru a vsunutí izolace nebo mám vybourat např. 3 šáry a izolaci ohnout nahoru a znovu zazdít.dále by mne zajímalo,jestli má význam z hlediska termoizolace smysl přizdít jestě další obezdívku z ytongu 15cm,jakoby vnitřní zateplení.díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

milousi, dlouhá rada

musíte udělat tak velký otvor, abyste tam vložil lepenku (dvě vrstvy) svařil k sobě vložil (ytong) cihlu, vyklínoval proti starému zdivu a spáru zaplnil maltou.

Jednoduše napsané, ale ta dřina a různých problémů...

jak silnou stěnu máte?

přizdít zevnitř Ytong jako zateplení stěny? to je špatná cesta, nikoliv však nemožná...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

milous*
hodnocení

Proč je špatná cesta obezdění ytongem zevnitř na suché odizolované podlaze? Zateplit zvenku-nezačne zdivo vlhnout? podříznout celý barák se mi nepodaří-kamenná ze´d 60cm...Nyní v zimě,když se tolik nevětrá,stoupá vlhkost,ale ta by měla zmizet vodorovnou izolací pouze přizdívky,ne?

milousi, zkuste

ICQ 55180641, skype: milancukrar

"obezdění ytongem zevnitř" kolik cm tam chcete dát a jaký tepelný odpor?

"Zateplit zvenku-nezačne zdivo vlhnout" dobrým postupem zateplení nezačne zdivo vlhnout, jen špatnou prací ano!

"podříznout celý barák se mi nepodaří-kamenná ze´d 60cm" neexistuje nejde...ale to je na jinou debatu

"Nyní v zimě,když se tolik nevětrá,stoupá vlhkost," tak to není...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]