Nejste přihlášen/a.
dobrý večer,mám dotaz-obývám celoročně chalupu z kamenného zdiva s vnitřní přizdívkou 15cm hliněná cihla.mám v úmyslu tuto přizdívku podříznout a vložit izolaci proti vlhkosti a odizolovat celou podlahu.nevím,stačí li podříznutí jednoho šáru a vsunutí izolace nebo mám vybourat např. 3 šáry a izolaci ohnout nahoru a znovu zazdít.dále by mne zajímalo,jestli má význam z hlediska termoizolace smysl přizdít jestě další obezdívku z ytongu 15cm,jakoby vnitřní zateplení.díky.
milousi, dlouhá rada
musíte udělat tak velký otvor, abyste tam vložil lepenku (dvě vrstvy) svařil k sobě vložil (ytong) cihlu, vyklínoval proti starému zdivu a spáru zaplnil maltou.
Jednoduše napsané, ale ta dřina a různých problémů...
jak silnou stěnu máte?
přizdít zevnitř Ytong jako zateplení stěny? to je špatná cesta, nikoliv však nemožná...
Proč je špatná cesta obezdění ytongem zevnitř na suché odizolované podlaze? Zateplit zvenku-nezačne zdivo vlhnout? podříznout celý barák se mi nepodaří-kamenná ze´d 60cm...Nyní v zimě,když se tolik nevětrá,stoupá vlhkost,ale ta by měla zmizet vodorovnou izolací pouze přizdívky,ne?
milousi, zkuste
ICQ 55180641, skype: milancukrar
"obezdění ytongem zevnitř" kolik cm tam chcete dát a jaký tepelný odpor?
"Zateplit zvenku-nezačne zdivo vlhnout" dobrým postupem zateplení nezačne zdivo vlhnout, jen špatnou prací ano!
"podříznout celý barák se mi nepodaří-kamenná ze´d 60cm" neexistuje nejde...ale to je na jinou debatu
"Nyní v zimě,když se tolik nevětrá,stoupá vlhkost," tak to není...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.