Nejste přihlášen/a.
doporučí mi někdo konkrétní typ průmyslového vysavače, který bude schopen odsát vodu z potrubí od bazénu při zazimování? Průměr potrubí od skimmeru i od trysek je 50mm. Místo pro odsátí je cca 2m nad úrovni dna bazénu. Stačí mi důležité parametry vysavače. Předem děkuji.
Myslím,že stačí použít jakýkoliv silnější vysavač.Jen je potřeba zařadit do sání přechodovou nádobu většího objemu podle množství zbytkové vody.Jinak existují čistící vysavače,které menší množství vody bez zastavení vysají.
JABRAKA
Určitě lze použít jakýkoliv silnější vysavač, je jich na trhu obrovské množství, ale pokud mám vložit 3 - 5 tis.do nového vysavače, rád bych měl jistotu, že dokáže zabezpečit uvedené požadavky. Proto zkouším najít někoho, kdo to má odzkoušené.
JU:
Používáme čistící vysavač Kärcher ,lze si ho v půjčovně půjčit.Mohu zaručit,že dokáže bezpečně odsát 5 - 7l vody najednou.Dokonce jsme likvidovali potopu od prasklé trubky,během chvilky jsme odsáli 40 litrů vody z podlahy,koberce a dlažby.Myslím,že víc vody v těch rourách nezbývá.
JABRAKA
Můžete sdělit typ vysavače Karcher, se kterým máte uvedené zkušenosti? Na kolik litrů vody má nádrž? Děkuji.
Máme starší typy ,podobné novému typu NT 14/1 eco.
Má nádržku 14 l.odsáté vody.Jsou na trhu i stroje až 60 l odfukovou nádržkou.
JABRAKA
NT 14/1 eco je dobrá volba, ale cena se pohybuje přes 11 tis.Kč. Vzhledem k tomu, že vysavač bude využit 1x za rok, nepřipadá v úvahu. Má již velmi slušný parametr podtlaku 23 kPa
Jsou k dostání průmyslové vysavače v cenových relacích kolem 3 tis.Kč, ale bohužel doposud žádný prodejce mi nebyl schopen podat informaci o parametrech a v doprovodných papírech, ani na internetu, jsem se je nedočetl. Například průmyslové vysavače NTP 20 Boxter-aqua Vac od firmy EWT, nebo vysavače Matrix. Oby typy mají příkon kolem 1400W, 20L nádrž, ale sací parametry nemohu zjistit.
Hodnotím Vaší radu s využitím domácího vysavače s předřazenou nádrží na vodu. Odzkoušel jsem to a musím říci, že to perfektně funguje i na 2m vodního sloupce. Nemám pouze tak pevnou nádrž, která by vydržela podtlak - 20-ti litrový kanystr jsem zcela zdemoloval. Pro praktické použití je to nepohodlné, protože hodlám vysavač využít i na očistu kolem bazénu. V každém případě děkuji.
ať to čtu jak to čtu, vychází mi, že se při projektování a realizaci zapomnělo udělat v nejnižším bodě vypouštění vody...
při tom 5 cm průměru asi nepřichází do úvahy vyfouknutí vody stlačeným vzduchem, asi opravdu jen to odsávání...já bych zkusil do potrubí strčit třeba půlcoulovou gumovou hadici připojenou na nějaké čerpadlo, které by tu vodu mohlo přes ten malý průměr snáze odsát... nevím, jaké to potrubí má oblouky a kolena, pokud je tahané hadicemi, asi ostrá kolena nebudou a gumová hadice by mohla jít prostrčit z jedné i druhé strany a většina vody by se odsála.
Těžko dávat tipy, když člověk má málo informací... zkuste doplnit, případně i náčrtek, jak to je vytrubkované...
ale takový vysavač, aby dokázal vytáhnout třeba dvoumetrový sloupec vody o průměru 50 mm, ten asi budete těžko shánět.
Děkuji moc za pomoc při řešení problému. Bazén je zapuštěný, strojovna je nad ním. Kdyby se naprojektovalo vypouštění vody v nejnižším místě, musela by to být speciální šachta. Potrubí neusí být u dna bazénu v hloubce 2m, ale putuje od trysek a skimmeru v nějaké hloubce do strojovny. Nebyl jsem v okamžiku zabetonování bazénu přítomen, takže hloubku přesně neznám. Faktem je, že servismani bazénů mi vysávali vodu z potrubí vysavačem, ale informaci o parametrech si chrání. Proto jsem položil tento dotaz na někoho, kdo má bazén a nemá vypouštění vody samospádem a tudíž musí použít vysavač. Tím má informaci o potřebných parametrech.
Nevím jaké máte "potrubí", ale já mám od bazénu k filtraci plastové vroubené hadice, v délce asi 4m a vodu z nich nevypouštím již desátým rokem. Nechám je klidně zamrznout a nic se jim nestane. Ale musí to být ty bílé, protože modré se po dvou sezonách rozpadly.
Potrubí je černé, vroubené, vnější průměr 50mm, v délce 2x10m od trysek, 12m od skimmeru. Přemýšlel jsem podobně, ale vše je v betonu a kdyby v zimě některá trubka praskla, tak je průšvih. Vodu bazénu upouštím pod trysky, které jsou tímto obnažené a mrazu dostupné. Určitě nebudu riskovat a budu vodu odsávat. Zatím získané, ale nepotvrzené informace jsou, že vysavač musí mít podtlak větší, než 20 kPa. Předpokládám, že vhodnější bude průmyslový vysavač(konstrukčně i výkonově). Věřím, že se najde někdo, kdo problém každoročně řeší a může konkrétní vysavač doporučit.
Asi budu za šetřílka,ale já bych do trubky nalil na zimu slanou vodu.
Trubce v plastu to nevadí a pokud uděláte silný koncentrát, tak voda nezamrzne a když ano, tak nebude mít rozpínavost takovou,aby něco poškodila. Na jaře to propláchnete a případná trocha soli v bazénu nebude na škodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.