Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplé topení stále topí

Od: sauly* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit. Bydlím v paneláku, takže mám ústřední topení. Dnes mi správce vyměnil ventily i tu vec s jehličkou pod ventilem :)

Ale topení, ačkoliv je vyplé, je stále teplé a tím pádem pořád topím, ačkoliv nechci. Nebývám moc doma a nechci doplácet šílené částky za topení. Můžete mi někdo poradit, co s tím? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hrdlodus*
hodnocení

0x

Nechat si ventil znovu vyměnit.

Nebo se domluvit s kompetentním člověkem, jak to funguje - jestli to jde vypnout nebo jak to odečítá.

mkat*
hodnocení

0x

Najlepsie by bolo reklamovat ventil.Ostatne su v poriadku?

sauly*
hodnocení

Ano, v jinych mistnostech je to vschno v poradku. Dneska jsem sahala na topeni a je stale vlazne...Asi to vazne budu reklamovat...

hospodin*
hodnocení

0x

Pokud vám správce vyměnil ventil a nedovírá hlavice, jsou málo dotažené hlavice na závitech radiátoru, čili nedomačknou jehlu nadoraz, nebo jsou už vymačkané dosedací plochy (buď hlavice nebo zavírací víčka).

Pokud vidíte, že je dosedací plocha ovladače (termostatické hlavice nebo víčka radiátoru) vymačkaná, vyměňte ovladače ventilu nebo tam dejte vymezovací podložku. Pokud to nepomůže, instaloval Vám správce vadný díl.

sauly*
hodnocení

Do termostaticke hlavice mi spravce dal stary desetnik jako vlozku, pry se to pak lip dovira, ale presto je to stale vlazne...Zkusim to s nim jeste jednou poresit, mozna je to vazne jen malo dotazene, ale mam strach na to sahat sama :)

nero*

Ten desetník nebo dvacetník používám taky. Samozřejmě, když nic jiného nepomáhá. Nebo může být pod těsněním ve ventilu smetí z trubek, které nedovolí dosednout úplně těsnění a topení hřeje dál. To jde zjistit tím, že se vymění hlavice ventilu mezi sebou. Pokud topení topí dál, je to tím smítkem pod těsněním. Pokud netopí, je to špatnou hlavicí. Nasvědčuje to i ten desetník, který tam dal správce. Ale vyzkoušejte to. Hodně štěstí.

mkat*
hodnocení

0x

Ja som stale za tu reklamaciu.Ved ked spravca menil ventily tak mal dat dobre alebo riadne fungujuce.Tak ziadne spekulacie ,pozadujte kvalitnu vec,ved nakoniec vy platite,tak si ziadajte 100% veci.*pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]