Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sada fréz

Od: grunt* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenosti s nástroji k ruční horní frézce. Chtěl bych nějakou sadu, dobrou a né moc drahou. Co jsem tak koukal na internetu, tak výběr je dobrej, ale mám strach, že natrefím na nekvalitní zboží, proto radši dám na vaše zkušenosti. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je to jako se vším, buď chci profi kvalitu a záruku a pak ji musím zaplatit, nebo mi stačí hobby kvalita za pár korun.

hrabug
hodnocení

0x

Zabývám se truhlářskou výrobou. Abych se přiznal, tak používám tyto "levné" sady.

Vydrží docela dlouho, jediný problém je s ložisky. Ale tento problém je i u hodně dražších nástrojů. V případě těchto levných se dle mého vyplatí si je pořídit a v případě nějakého problému se můžou s klidným svědomím vyhodit a koupit si nové.

Ve specializovaném obchodě stojí "kvalitní" frézka cca 1000Kč a více dle tvaru a velikosti. Nákup celé sady z levného kraje vyjde na 500Kč. Domácímu kutilovi by měla tato sada vydržet na dosmrti. (bez urážky)

prodejce*
hodnocení

0x

jsem profi truhlář, používám jak značkové stopkové frézy ( to na věci které se dělají ve větším objemu a často se používají), také ale používám i levné sady 12ks fréz zhruba 250-500 Kč sada. Musím říci, že i tyto sady docela vydrží. Záleží tedy, ale na co se použíjí. Není dřevo jako dřevo. Docela mi drželi i ložiska a když tak se dá ložisko přehodit z jiné frézy. Pro domácího kutila bohatě stačí na občasnou práci na nějakou tu hranku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]