Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinyl tapeta versus plíseň

Od: verazik* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, koupila jsem si tapetu (bordura - tapeta New beats- vinylová tapeta s vlies.podkladem). Nalepili jsme je v rámci zvelebení bytu na zdi, kde se nikdy plíseň netvořila (velký sídlištní dům zděný starý asi 30 let -bývalé kasárna, před 13ti lety v rámci rekonstrukce v obytný dům dodatečně zateplovaný ,3., tj.nejvyšší patro) , ale mám obavu, aby se plíseň nezačala tvořit právě pod nebo na těchto tapetách - v místnosti je 68% vlhkosti a stěna, o kterou mám strach, je roh baráku. Můžete mi s tímto poradit? Děkuji, Věra Zíková

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Vytváření vlhkosti na zdi,polepené Vliesovou tapetou nelze vyloučit,pokud není stěna zvenčí zateplená.Výhodou je proti tapetám s papírovým podkladem,že tam nemá co plesnivět.Zvláště,použije-li se lepidlo s protiplísňovým prostředkem.Proto Vlies tapety mohu jen doporučit.Nezapomeňte lepit na dokonale hladké stěny,nejlépe penetrované a po zaschnutí lepit suchou tapetu na dobře nanesenou vrstvu speciál lepidla.Pásy tapety pokládejte těsně k sobě.Pokud je to možné,použijte pod spoje natření pruhu pod spojem akrylovou barvou stejné barvy,jako má tapeta.Vyplatí se to v případě,že se po uschnutí trochu tapety rozestoupí(i desetina mm pak přímo svítí).

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]