Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jsem už celkem zoufalá. Bydlíme ve dvoupodlažním bytě v nejvyšším patře baráku. Všechna topení bez problému topí, zkoušela jsem povolit u skoro všech ventil a tekla ihned voda. Jen jedno topení nahoře v podkrovním pokoji ne a ne topit.
Doplním Alfovu správnou, leč stručnou odpověď. Někde u kotle, nebo přímo na kotli, máte manomatr tlaku vody v okruhu. Měly by, ale možná nebudou, na něm být vyznačeny dvě čárky, maximální a minimální tlak vody v systému. Ručička manometru by měla ukazovat mezi tyto dvě rysky. Pokud ukazuje méně, tak je potřeba, jak píše Alf dopustit do systému vodu. Jak? To na dálku jde dost těžko radit, protože u každého systému je to jiné. Některé kotle mají dopouštění v sobě, jinde je někde blízko kotle ventil kterým se voda dopouští. Záleží na tom, jak moc se "vyřádil" topenář. Zkuste se pohlídnout kolem kotle, co to ukazuje.
doplněno 04.10.10 16:46:Jo a před dopouštěním ten šroubek zpátky do radiátoru. Nebo máte doma potopu.
Děkuji za odpovědi. Zrovna, když jsem si je četla, v topení začalo bublat a začalo se samo napouštět horkou vodou a postupně celé hřát. Vůbec nechápu ten systém, stále v něm slyším proudit tu vodu, je to normální? Divné na tom také je to, že jakmile povolím ventil, vzduch neutíká, ale voda už vůbec ne.. a přitom topení topí.
Aha, takže voda se napustila, topení chvíli hřálo a poté opět vychladlo. Prý je to tady takhle normální, že se to vždy napustí jednou za 1-2 hodiny. Takže prakticky to pak hřeje cca 20 minut a další hodinu je topení studené a je tu opět stejná zima. Dá se s tím něco dělat? Tohle mi opravdu nejde do hlavy ten systém..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.