Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ktery kotel vybrat

Od: bambi* odpovědí: 2 změna:

Dobry den, potreboval bych poradit ktery z kotlu vybrat do bytu 3kk - 78 m2, pro ctyrclenou rodinu. Mam nabidku na kotel Baxi Nuvola 3 Confort 240i, 60 litrů nerezový zásobník, nebo Protherm Tiger 12 KOZ, 45 smaltovany zasobnik. Pride mi ale ze ten Baxi je zbytecne moc vykony 24 kW je podle mne uz zbytecne moc, ale nejsem odbornik tak nevim. Poradite nekdo ktery kotel mam vzit? Predem diky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

já bych vzal ten modrý protože máme na wc modré obklady a půjde k nim nejlépe. ...

Jak můžeš váhat mezi kotlem 24 a 12, snad máš výpočet a víš jaký tam potřebuješ tedy nejprve vyber potřebný výkona a případně další parametry a pak se teprve můžeš rozhodovat.

ojjo
hodnocení

0x

Mam nove vytapeni asi 1 mesic a tuto otazku jsem tedy nedavno resil. Zrovna tyto dva "turbo" kotle jsem mel ve vyberu (jen ten Baxi nema mit 24 kW, ale 14 kW - tedy typ 140 a nikoliv 240). Protherm je domaci vyroba, tudiz levnejsi porizeni i levnejsi servis, ma mensi rozpeti vykonu (3 - 12 kW), coz je vyhodnejsi v pripade nizkych tepelnych ztrat budovy (Baxi ma tusim 6 - 14 kW). Zalezi take, kam ten kotel budete umistovat (Baxi je siroky a mene hluboky, Protherm je naopak uzky, ale hluboky). Pro detaily mrknete na www.protherm.cz a www.baxi.cz, kde to je vse krasne popsane. Ja vybral Protherm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]