Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahazování omítky

Od: jal* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit. Děláme novou kuchyn v cihlovém domě. Sundali jsme dlaždičky i s omítkou až na cihly. Potřebuji poradit jak nahodit popřípadě štukování? Co k tomu potřebuji.postup děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Pokud nejste od fochu a nemáte správný vercajk, tak jenom za potřbené nářadí dáte víc, než za fachmana, který vám to udělá podle vašich představ...

ladislavtikal*
hodnocení

1x

co potrebujete? michacku,cement,vapenny hydrat,vodu, lat, vodovahu, snuru,jednoho kdo vam to bude mychat a vozit a sikovny ruce ktery umeji nahazovat rovinu musite sihodit omitniky nebo platle do roviny a do tich se to stahuje potom

pt®

Rozhodně si to nechejte odborně udělat. To je, jako kdybyste chtěl návod, jak si ušít svatební šaty, když o tom nic nevíte. PT /stařenka/

hodnocení

1x

Zedničina byla a možná i teď je vážené řemeslo, na které se pracovník učil teorii a praxi asi tři roky, po vyučení pracoval pod dohledem zkušenějšího parťáka, až získal potřebnou praxi a zkušenosti. I tak někteří zedníci tu práci odflákli, Franto podrž tu zeď, já jdu pro prachy... a zedničina ztrácela na kvalitě. A dnes si mnoho lidí myslí, že je to jednoduché nahodit a případně natáhnout štuk, stačí se jen zeptat.

Já jsem se vyučil a vystudoval v silnoproudu a slaboproudu, jako mistr při pohybu na stavbách jsem "kradl očima" u všech řemesel, ptal se a četl. Ze začátku to bylo těžké, po letech práce mohu říci, že jsem zručný stavbař. Když jsem při stavbě domu svépomocí viděl řemeslníka, ptal jsem se a zkoušel, až jsem na to přišel. Třeba obklady jsem kladl i dvakrát třikrát, než jsem na to přišel a bylo to k mé spokojenosti. Zdění a omítání, podlahy, dlažby, obklady, dveře, okna, malování, vodu, topení, elektriku jsem při stavbě mého už třetího domu zvládl sám a mnoho jsem naučil i syna. Ale abych se vrátil k dotazu:

Sežeňte si dobrého řemeslníka nebo zručného amatéra. On ví, jak a co třeba, má potřebné zkušenosti a práci udělá dříve a kvalitněji než Vy, bez nervů a nedostatků, které mohou i v budoucnosti dělat problémy. Fakt pro laika takováto práce je mařením času a materiálu, člověk někdy přichází i o sebevědomí... A vůbec, vy dáte zarobit zedníkovi, on někomu jinému a ten jiný zase Vám. Dnes si každý dělá všechno sám a peníze se netočí, lid je chudobný...

doplněno 02.10.10 21:45:

ladislavtikal Vám dal radu, co potřebujete. Je to v jádru všechno, co potřebujete. Pochybuji, že Vám to ale pomůže připravit podklad pod omítku, namíchat maltu, vyměřit a nahodit do roviny, případně i položit obklady. Teorie bez praxe, to nepasuje, nebo je to systém pokus-omyl.

stany*
hodnocení

0x

pokud jste to nikdy nedelal a neznate ani zakldni postupy, nebudte spokojen ani s rovinnosti ani se vzhledem. Nejlepsi bude rict nejakemu remeslnikovi, ktery tuto praci odvede - samozrejme za uplatu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]